Aegon oznámil záměr prodat své společnosti v Česku a na Slovensku v polovině srpna. Nový majitel za podniky zaplatí 155 milionů eur, tedy zhruba čtyři miliardy korun. "Tato dohoda je dalším krokem k racionalizaci naší geografické stopy a k soustředění našich zdrojů na naše klíčové trhy," uvedl tehdy generální ředitel skupiny Aegon Alex Wynaendts.

Společnost také uvedla, že pro její klienty nebude transakce znamenat žádnou změnu, ceny i podmínky produktů zůstávají stejné. Aegon očekává dokončení transakce v prvním čtvrtletí příštího roku.

Aegon na území bývalého Československa poskytuje hlavně investiční životní pojištění a rizikové životní pojištění, na Slovensku také penzijní produkty. V Česku firma zahájila činnost v dubnu 2005. Zisk před zdaněním v Česku a na Slovensku loni činil zhruba 412 milionů korun, uvedla skupina.

NN působí v České republice mimo jiné prostřednictvím společností NN Životní pojišťovna a NN Penzijní společnost. NN Životní pojišťovna je na českém trhu od roku 1992, kdy pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna nabízet životní pojištění. NN Penzijní společnost začala nabízet soukromé spoření na penzi v roce 1995 jako jedna z prvních společností v ČR.

ska ktp