Firma se základním kapitálem ve výši milionu korun dodává své produkty téměř výhradně do zahraničí, především do Německa, Francie, Maďarska, USA, Mexika, Číny a dalších zemí. Jejím stoprocentním vlastníkem je německá společnost Forschner GmbH & Co. KG. Své pobočky má také na Ukrajině, na Slovensku, v Albánii a v Mexiku, vzájemně mezi sebou spolupracují.

Průměrný počet zaměstnanců uherskohradišťské firmy loni klesl na 464 z 535 v roce 2016. Mzdové náklady podniku se díky tomu meziročně snížily o 9,2 milionu korun na loňských 141,3 milionu Kč. "V důsledku situace na trhu práce využívala společnost místo kmenových zaměstnanců agenturní pracovníky, což vedlo ke zvýšení nákladů na externí služby. Dále díky oživení trhu (zejména s autobusy) se výrazně zvýšil objem zakázek. To vedlo ke zvýšení nákladů ve všech kategoriích," uvedl management firmy ve výroční zprávě.

Dlouhodobým cílem společnosti je podle něj rozšíření portfolia zákazníků v oblasti automobilového, ale i neautomobilového průmyslu. Ve svém dalším vývoji se hodlá Forschner zaměřovat zejména na úsporu nákladů a zefektivňování výroby.