Nejlepší živnostnice nenašla přemožitele v konkurenci 227 podnikatelů. Pavlíková pracovala po ukončení studia na VŠCHT ve sklárně. Práce jí ale nebavila, proto se rozhodla, že se vrátí k potravinám a bude se věnovat zdravému životnímu stylu. V Poděbradech zrekonstruovala objekt, který jí byl vrácen v restituci, a od roku 1992 zde provozovala jídelnu zaměřenu na zdravou stravu.

Druhé místo si od poroty vysloužila Hana Pešková, která v Kosové Hoře s manželem provozuje rodinnou farmu. Třetí příčka letos připadla Michalu Klementovi. Živnostník z Brandýsa nad Labem se zabývá leštěním skel oken a dveří.

Němcova selská mlékárna Radonice uspěla v konkurenci 260 společností. Nejlepší firma středočeského regionu funguje již od roku 1994. Před čtyřmi lety se její vedení rozhodlo odtrhnout od velkoobchodů a získat nezávislost. Proto začalo s projektem Mléko z farmy, který dodává čerstvé mléko přímo koncovým zákazníkům. Týdně obslouží zhruba 15.000 zákazníků.

Druhé místo si odnesla Biopekárna Zemanka ze Sedlčan. Třetí skončila nymburská společnost ProTech SpT, dodavatel technologií pro strojírenství.

Titul Vodafone Odpovědná firma roku 2014 Středočeského kraje si odnesla společnost Interaction z obce Nupaky, která se zabývá komplexními dodávkami lakovacích materiálů do lakoven.