"V 19:10 dispečink oznámil, že je úplně obnovena dodávka vody, vše je už v pořádku," sdělila ČTK Dvořáková. V místě havárie podle ní praskl spoj, spojující dvě potrubí. Litinový řad pochází z roku 1972. "Pravděpodobnou příčinou je tedy únava materiálu a dynamické namáhání," doplnila.

Firma PVK kvůli havárii na několik místech přistavila pro lidi cisterny s vodou. Dělníci podle Dvořákové kolem poledne dokončili výkopové práce a začali vyměňovat poškozené potrubí a později napouštět do potrubí vodu. To trvalo několik hodin, dodávky byly obnoveny nejprve v níže položených domech, následovaly výše položené budovy a byty ve vyšších patrech.

Kvůli havárii dnes dostali volno úředníci z městského úřadu Prahy 6. V omezeném provozu zůstalo pouze přízemí budovy úřadu, kde je recepce, podatelna a odbor vyřizující občanské průkazy a cestovní doklady.

Nedaleko místa dnešní havárie se podobná nehoda stala loni v prosinci. Stavaři tehdy při opravě stropní desky ve stanici metra A Dejvická překopli vodovod před budovou generálního štábu na Vítězném náměstí. Voda pak natekla do stanice metra, které se na 2,5 hodiny zastavilo. Oprava stropní desky stanice, která už řadu měsíců blokuje dopravu na Evropské ulici, však stále pokračuje. Nedávno byla alespoň dokončena rekonstrukce tramvajové tratě mezi Vítězným náměstím a Divokou Šárkou.

Kvůli havárii vodovodu v Břevnově zůstalo v dubnu na několik hodin bez vody 30.000 lidí. Navíc se zranil jeden z dělníků.