Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ikona pop kultury a legendární kytarita Slash zahraje ve čtvrtek v Brně

Autor: Hana Langrová - 
15. dubna 2024
10:12

Do Česka tento týden míří legendární kytarista Slash, zahraje v Winning Group areně ve čtvrtek 18. dubna. Společně s ním se představí ještě Myles Kennedy z kapely Alter Bridge & The Conspirators.

Kultovní americký rockový kytarista, skladatel a filmový producent proslul hlavně svým působením v kapele Guns N' Roses. Stala se z něj jedna z nejznámějších tváří světové popkultury.

Časopis Time umístil Slashe na druhé místo, porazil ho akorát Jimi Hendrix, v žebříčku "10 nejlepších hráčů na elektrickou kytaru". Slash vytvořil charakteristické zvuky, jako je kytarový riff v hitech č. 1 skupiny Guns N' Roses "Sweet Child o' Mine" a "Welcome To The Jungle".

Po odchodu z kapely SLASH dosáhl uznání kritiků s albem Slash's Snakepit a celosvětového úspěchu se superskupinou Velvet Revolver, než se vydal na vlastní sólovou dráhu.

Poté, co se se svým prvním sólovým albem Slash (2010) - na kterém se podíleli Ozzy Osbourne, Fergie, Myles Kennedy a další - dostal na vrchol hitparád, založil svou současnou kapelu Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators (SMKC) - v níž hrají Myles Kennedy (zpěv), Brent Fitz (bicí), Todd Kerns (baskytara/zpěv) a Frank Sidoris (rytmická kytara) - a která už více než deset let nepřetržitě koncertuje po celém světě a společně tvoří hudbu.

Po deseti letech a čtyřech albech jejich kariéry, všeobecně uznávaném albu 4 - které debutovalo jako nejprodávanější hardrockové album – jsou SMKC takoví, jaké jste je ještě nikdy neslyšeli. Energické rockové album poháněné nezapomenutelnými kytarovými a podmanivými melodiemi, silnými refrény, a ještě silnějšími riffy, 4 zasahuje v 10 písních širokou škálu zvuků, stylů a nálad.

Čtvrté studiové album SMKC a celkově páté Slashovo sólové album, na kterém Slash a jeho spoluhráči Myles Kennedy (zpěv), Todd Kerns (baskytara a zpěv), Brent Fitz (bicí) a Frank Sidoris (kytara a zpěv) spolupracovali s producentem Davem Cobbem (Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell, Brandi Carlile), vyústilo v dosud nejsilnější album kapely s názvem 4. Nahrávalo se ve studiu RCA Studio A v Nashvillu, kde Cobb sdílel přání kapely natočit skladby živě ve studiu - včetně kytarových sól a vokálů - a odhalil tak úžasný, vitální zvuk a styl zachycený naživo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi