Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Olympic jsou jako vlak, co nikdy nestaví. Příští rok oslaví 60 let na scéně

16. prosince 2022
08:00

Dej mi víc své lásky, Jasná zpráva, Slzy tvý mámy, Dynamit nebo Želva. To jsou nestárnoucí hity živoucí legendy v čele s Petrem Jandou, který 2. května oslavil osmdesátiny. 

Celý rok kapela jeden turné k šedesátému výročí založení kapely, které připadá na příští rok 2023. Další a poslední zastávkou letošního roku bude Liberec, kde zahrají v Homecredit areně. Společně s nimi vystoupí oblíbená liberecká kapela Těla.

„Neuvěřitelných 60 let uteklo, jako voda, takže si to s námi pojďte užít,“ slibují nezapomenutelnou podívanou Olympic. V Liberci už  se letos představili na open air festivalu Benátská!, kde jejich show patřila k nejlepším koncertům letošního ročníku.

Původní členové patří mezi zakladatele české rockové hudby a jejich debutové album Želva je považováno za jedno z přelomových alb českého bigbítu.

Olympic aktuálně hraje ve složení Petr Janda - kytara, zpěv (od roku 1963) Milan Broum - baskytara, zpěv (od roku 1975) Martin Vajgl - bicí, zpěv (od roku 2013) Pavel Březina - klávesy (od roku 2020).

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi