Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Waldovy Matušky spolu s Olgou Matuškovou oslaví v Liberci nedožité narozeniny Waldemara

Autor: Hana Langrová - 
19. září 2022
13:46

V létě by oslavil jeden z největších českých zpěváků Waldemar Matuška 90. narozeniny. V Liberci v areálu bývalých LVT se ve středu 21. září a ve čtvrtek 22. září v kulturním domě v Kacanovech uskuteční speciální oslava s kapelou Waldovy Matušky, která hraje písně jednoho z nejcharismatičtějších zpěváků s velkou úctou. 

Před Matuškami zahraje jedna z nejlepších libereckých kapel Těla v čele s Lubošem Beránkem, který je autorem hudby i textu u všech písní.

„Rád bych uvedl na pravou míru, že nejsme revival, ale přátelé písní Waldemara Matušky,“ říká s oblibou frontman skupiny Jan Bílý, jehož nejen liberecké publikum zná z kapel Ovčie Kiahne nebo Dědkové.

Waldovy Matušky z Kacanov hrají hity Waldemara Matušky s úctou a v nádherných aranžích. Waldovy Matušky z Kacanov hrají hity Waldemara Matušky s úctou a v nádherných aranžích. | archiv Waldovy Matušky

Zajímavostí libereckého koncertu bude, že dorazí i manželka Waldemara Olga Matušková až ze St. Petersburgu na Floridě, kde žije.

„V Česku se objevila skupina, která ještě asi není tolik známá, ale ten název mi učaroval. Říkají si Waldovy Matušky a když se představují na pódiu, tak se všichni představují jako Matuškovi. Tak jsme si tak padli do noty a už podruhé s nimi budu zpívat,“ řekla Olga Matušková pro TV Blesk.

Video Olga Matušková: Waldemar by slavil 90, jeho písničky jsou stále pod kůží - Luboš Procházka, Elmer Carvalho
Video se připravuje ...

Parta přátel z Turnovska se prostě jednoho dne dala dohromady a vytvořila početnou skupinu, která si ráda zazpívá songy jednoho z nejcharismatičtějších zpěváků české pop music. Je z nich cítit radost z toho, že si mohou písně vypůjčit a oživit je, a velká úcta k předloze.

I když název evuje spíše sranda kapelu, tak aranžmá i zpěvy jsou na profesionální úrovni. Waldovy Matušky hrají v sestavě kytara, basa, bicí, klávesy, trubka, dvě vokalistky a samozřejmě zpěvák. Nicméně všichni muzikanti se podílí na vícehlasech.

Další devizou je, že neustrnuli s jedním repertoárem, který by omílali pořád dokola, ale občas i nacvičí nové písně a tak je jejich vystoupení stále svěží a je na co se těšit.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi