Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Guns N' Roses v Praze: Pozdní příchod nehrozí. Axl Rose už chodí na pódium včas

Autor: Hana Langrová - 
12. května 2022
08:00

Fanoušci Guns N' Roses se konečně dočkají, 18. června na letiště do Letňan zavítají s hity jako Welcome To The Jungle, Rocket Queen, Sweet Child o' Mine, Patience i November Rain. Navážou tak na zrušené turné kvůli kovidu z roku 2020.

Axl Rose platí v hudebním světě za potížistu. V minulosti se několikrát stalo, že přišel na pódium i s několikahodinovým zpožděním.

Své o tom ví i pražští fanoušci, kteří vzpomínají na koncert v roce 2010 s despektem. Naštěstí si už zpěvák dvakrát napravil reputaci. Poprvé, když zaskakoval v AC/DC, kde zaskakoval za zpěváka Briana Johnsona a podruhé se svými Guns N' Roses, kdy v roce 2017 začal koncert na minutu přesně. Vypadá to tedy, že s přibývajícími lety se i tento bouřlivák zklidnil.

V hudebních kuloárech se traduje historka z roce 1991. Jeden americký DJ prohlásil pro hudební magazín Alternative Nation, že se Axl Rose nemohl odtrhnout od pohádky o želvách Ninja. DJ tehdy dělal asistenta majitele haly Suncoast Dome. Hlavou fanouška se asi honí ledacos, proč se jeho oblíbený interpret ještě neuráčil přijít na pódium. Představa o kresleném seriálu to asi nebude.

Guns N' Roses přijíždí do Prahy se zpožděním oslavit 35 let existence kapely. I přes různé spory v kapele nyní přijede ve skvělé sestavě, kde nebudou chybět kytarista Slash a baskytarista Duff McKagan, kteří se ke kapele vrátili v roce 2016 po dvaceti letech. Fanoušci je tedy viděli i na poslední show na letišti v Letňanech v roce 2017.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantacizek ( 29. května 2022 15:16 )

ti ademité se jinak nějako nelíbili zřejmě pro svou sex. nezdrženlivost právě Janu Žižkovi, proto je vyhladil

frantacizek ( 29. května 2022 15:10 )

vrchnost světská NEBO DUCHOVNÍ, to by se z toho kardinál Duka příliš snadno vyvlíkl, on nesmí hřešit ani z rychlíku totiž..

frantacizek ( 29. května 2022 15:05 )

zbavil-i profesury...sry

frantacizek ( 29. května 2022 15:01 )

bohemiCa sorry, psal jsem to rychle..

frantacizek ( 29. května 2022 14:59 )

evangelíci, převážně lutherského směru, kteří následně ovládli tu kališnickou konzistoř, následně zrušili svátky Panny Marie a svatých včetně svátku Jana Husa (do té doby utrakvisté-kališníci slavili 6.7. spolu se svátkem Jeronýma pražského přeci jako svátek svatých mučedníků ), omezili podle učení Martina Luthera svátosti a zavedli třeba ženění kněžích, celkově se rozdíly díky přílivu protestanstského schizmatu mezi kališníky a katolíky zmenšily. Po Bílé hoře pak kališníci úplně splynuli s katolíky. Myslím, že v tom historickém vymezení se to tenhle další historický spor katolické církve chápe nejsrozumitelněji.
V době husistských válek a Jana Žižky tady u nás působili ještě ademité, to víte, že byli takoví přírodní lidé, něco jako mormoni - tzn. církev Ježíše Krista svatých posledních dnů hezký název, vzhledem k obsahu - tak se těmi posledními dny prosouložíme.. Mormoni jsou prosím Vás zmatečným schizmatem od základu. Učí třeba, že Bůh má hmotné tělo, popírají jednotu Boží Trojice (Otec, Syn a Duch svatý jsou podle nich 3 nezávislé, fyzicky zcela odlišné osoby). Dále tam jsou zmatečné úryvky o tom, že Bůh je oslavený a dokonalý člověk, který se stal bohem, i člověk se může stát bohem (souhlasím jako panteista, který má blízko teda k hinduismu - Brahma - stvořitel, Višnu - zachovatel, Šiva ničitel, ale pozor! taky dárce života a plodnosti), množství bohů je podle jejich schématu neomezené, čiže dualismus a v něm polyteismus jako v Antice třeba. Kuriozitou je, kdo si knihu Mormon četl, že se tímto, co jsem napsal, dostávají do rozporu nejen z Biblí, ale právě i s knihou Mormon. Je to zkrátka o biblický základ se opírající "nauka" odpovídající tak nějak řešení krize oběti jakýmsi sebezbožštěním člověka - viz. výše to, co hlásají v Mormonu..

Zobrazit celou diskusi