Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Aquaman připlouvá: Nabušený Momoa zaútočí na diváky v (efekty) nabušeném filmu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
27. listopadu 2018
08:00

Je to další možnost komiksů ze stáje DC postavit se na plátnech kin konkurenci z Marvelu. Aquaman je pak také šancí herce Jasona Momoy dokázat, že unese tolik času před kamerou plánovaného trháku. Že přesvědčí i fanoušky. Fanynky už na své straně má.

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Aquamana, tedy Arthura Curryho (Jason Momoa, 39), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. Český divák se spolu s ním může vydat na cestu 13. prosince, kdy film vstupuje i do našich kin.

5374145:full:true:true

Jednoznačnou hvězdou snímku je mužný Momoa, herec havajsko-kavkazského původu a rodák z Honolulu na Havaji, který dospívání prožil v Norwalku ve státě Iowa. Charismatický obr, po jehož objetí touží nejedna fanynka série Hra o trůny, v níž v letech 2011 a 2012 nezaměnitelně ztvárnil dothrackého válečníka Khala Droga. Nyní znovu (ale poprvé ve vlastním filmu) přichází jako Aquaman. „Je to jízda. Parádní film a Wan je skvělý režisér,“ po natáčení snímku přímo hýří nadšením Momoa, který už si chtěl v pořádném komiksovém akčňáku zahrát několikrát.

Podívejte se na upoutávku a film o filmu:

Video    - Vertical Ent., INT
Video se připravuje ...

„Na castingu do Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) jsem myslel, že budu prostě hrát nějakého grázla. Pak přišel režisér Zack Snyder a povídá mi – ‚mám jiný nápad‘. A udělal ze mě Aquamana,“ vzpomínal Momoa na to, jak k roli přišel. „Zatím ale byl spíš strašidelný, teprve teď můžeme ukázat, proč je takový, jako v předchozích filmech,“ říká herec. „Teď máme možnost zažít s ním momenty, kterými musí projít, než se opravdu stane králem. Je zábavné vidět všechny jeho přešlapy, trápení a jeho vývoj krok za krokem. Život nám přináší spoustu úkolů, překážek... Je důležité vnímat věci, které jsou důležité, v ten správný okamžik. I to miluji na tomhle příběhu...“

5374150:full:true:true

Stejnou radost z možnosti film o vodním superhrdinovi natočit, měl režisér James Wan (41). „Užil jsem si už myšlenku na to, jak bych chtěl takový film tvořit... Věděl jsem vždycky, že jestli budu dělat superhrdinský film, chci ho udělat tak, jak to ještě nikdo neviděl. Něco čerstvého, něco nového. A šance, že se mi to podaří s postavou, jakou je Aquaman, a jeho světem... z toho jsem byl prostě nadšený!“ řekl Wan. Jak moc se oběma tvůrcům snímek plný speciálních efektů, nevídaných tvorů a velkolepých scén povedl, to už se dozvíme za pár dnů.

Aquaman

Akční / Dobrodružný / Fantasy

Česká premiéra: 13. 12. 2018, Vertical Ent.

USA, 2018, 143 min

Režie: James Wan

Scénář: Will Beall

Hudba: Rupert Gregson-Williams

Hrají: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Randall Park, Dolph Lundgren a další.

Podívejte se na nejočekávanější horory roku 2019

Zobrazit celou diskusi