Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kontroverzní zpěvačka Lady Gaga smyla make-up a natřela to kritikům ve své první filmové roli

Autor: Ivan D. Hladík - 
26. září 2018
12:30

Extravagantní, přehnaná, laciná, jenom na efekt, ale také zbožňovaná miliony fanoušků. To všechno jsou přízviska zpěvačky známé jako Lady Gaga. Nyní se představí i jako herečka ve snímku Zrodila se hvězda, podle prvních ohlasů kritikům spadla čelist!

Stefani Joanne Angelina Germanotta (32), jak se ve skutečnosti zpěvačka Lady Gaga jmenuje, se už 4. října představí jako herečka poprvé v hlavní roli. Tu jí nabídl čtyřikrát na Oscara nominovaný herec Bradley Cooper (43), který hraje ve snímku hlavní mužskou roli a hlavně jej také, coby svůj debut, režíruje. Romantické drama Zrodila se hvězda je současným remakem snímku s Barbrou Streisand (76) a Krisem Kristoffersonem (82) z roku 1976, zfilmováno ale už bylo vícekrát.

Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem v hlavních rolích vstupuje do českých kin 4. 10. 2018. Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem v hlavních rolích vstupuje do českých kin 4. 10. 2018. | Vertical Ent.

Cooper ve filmu hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem v hlavních rolích vstupuje do českých kin 4. 10. 2018. • VIDEO  - Vertical Ent.
Video se připravuje ...

Pro Lady Gaga byla role skutečnou výzvou. V rozhovoru pro časopis Los Angeles Times například prozradila úskalí zkoušky na roli. „Bradley Cooper ke mně přišel s ubrouskem a zeptal se, jestli mi může odstranit líčidla. Že chce, aby zkouška byla ‚zcela otevřená‘,“ řekla Gaga známá výrazným líčením. „Najednou jsem se cítila zranitelnější, ale roli jsem získala,“ dodala hvězda. „Dostalo mě to do polohy, ve které se ocitá sama postava – když jsem pak mluvila o tom, jak škaredá se cítím být, bylo to skutečné,“ přiznala Gaga v rozhovoru.

Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem v hlavních rolích vstupuje do českých kin 4. 10. 2018. Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem v hlavních rolích vstupuje do českých kin 4. 10. 2018. | Vertical Ent.

Sama totiž ve svých začátcích byla nejistá i díky svému vzhledu, podobně jako její postava Ally. „Nikdy jsem nebyla nejhezčí holkou na jevišti. Myslím, že to, co mě ale přimělo cítit se krásně je, když jsem uviděla šťastné a nadšené tváře mých fanoušků,“ řekla Gaga. „Když vidím nebo slyším, že hudba, kterou jsem udělala, změnila nějakým způsobem jejich život, cítím se báječně! Nemusím slyšet, že já jsem krásná. Chci ale dělat krásnou práci,“ svěřila se. „Přesně o tom je náš film,“ řekl Bradley Cooper. „Nejen o rozmanitosti současného hudebního světa, ale i o lidských pocitech a nedostatcích.“

To, že i žhavá popová modla může trpět nejistotou a přesto uspět, je vzkazem pro fanoušky. „Snímek Zrodila se hvězda poskytuje obraz toho, co v současné době znamená být hvězdou a co znamená stoupat ke slávě,“ poznamenal také producent Lynette Howell Taylor. Už první ohlasy říkají, že Lady Gaga překvapila. Její Ally je citlivá, odhodlaná i bojácná, stejně jako v různých okamžicích života každý z nás. Herecký výkon Gagy je prý zralý, profesionální a kvalitní. „Tolik z toho filmu v sobě ještě cítím. Myslím, že se hodně lidí s písněmi ztotožní a příběh pro ně bude něčím hlubokým. A hudba skutečně ten příběh vypráví — to je něco, co jsme brali opravdu vážně a věříme v to,“ dodala Gaga. I čeští diváci pak budou moci odhalit talent a odvahu Ally v jejím podání již za pár dnů.

Zrodila se hvězda

Drama / Romantický / Hudební

Česká premiéra: 4. 10. 2018, Vertical Ent.

USA, 2018, 136 min

Režie: Bradley Cooper

Scénář: Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters

Kamera: Matthew Libatique

Hrají: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos, Bonnie Somerville, Andrew Dice Clay a další.

Zobrazit celou diskusi