Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

2Cellos přijedou do Prahy: Filmová hudba či moderní hity v podání smyčců už za měsíc v O2 aréně

2Cellos přijedou do Prahy: Filmová hudba či moderní hity v podání smyčců už za měsíc v O2 aréně
2Cellos přijedou do Prahy: Filmová hudba či moderní hity v podání smyčců už za měsíc v O2 aréně  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
22. května 2018
14:54

Chorvatský fenomén 2Cellos konečně přijede zahrát vlastní koncert do Česka. Instrumentální duo se objeví již v červnu v pražské O2 aréně. Zazní předělávky známých skladeb od AC/DC či melodie z filmů jako Titanic nebo Hra o trůny.

Duo Luka Šulić a Stjepan Hauser se díky svým hudebním schopnostem velice rychle proslavili na YouTube. Díky svým instrumentálním předělávkám známých skladeb se z nich stala světová senzace. Poprvé upoutali pozornost v roce 2011 Jacksonovou skladbou Smooth Criminal zahranou na dvě cella.

Postupně začali kromě klasických skladeb hrát spíše populární hity z hudebních žebříčků, filmů nebo seriálů a netrvalo dlouho a mohli s nimi začít objíždět svět na turné. Jejich nejnovější - v pořadí již čtvrté - album Score je konečně zavede na vlastní koncert i do České republiky.

14. června se představí v pražské O2 aréně v doprovodu Bohemian Orchestra Symphony Prague. Fenomenální podívanou si rozhodně nenechte ujít. „Zajděte se na ně podívat naživo, jsou opravdu úžasní! Nevzpomínám si, že bych od koncertu Jimiho Hendrixe někdy v 60. letech viděl něco tak strhujícího," chválí je sir Elton John.

Zobrazit celou diskusi