Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Karafiátům odzvonilo, na svátek žen přijede Tátova volha s Balzerovou a Vilhelmovou

Autor: Ivan D. Hladík - 
22. ledna 2018
09:00

Nejen Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová jsou hvězdami nové komedie, která jako příjemný dárek vstoupí do kin na Mezinárodní den žen, tedy 8. března. O čem bude, prozrazuje první ukázka.

Film s názvem Tátova volha vznikal po celém Česku na podzim 2017. Hlavní dvojici, slibující divácký zážitek, tvoří Eliška Balzerová (68) a Táňa Vilhelmová (39). Kromě nich však ve snímku září další stálice filmového nebe, Vilma Cibulková (54), Eva Holubová (58), Bolek Polívka (68), Martin Myšička (47) a také Hana Maciuchová (72), pro niž film znamená návrat do kin po osmi letech, kdy se objevila v česko-slovenském snímku Bloudím režiséra Martina Müllera.

Karafiátům odzvonilo, na svátek žen 8. března přijede Tátova volha s Balzerovou a Vilhelmovou. Karafiátům odzvonilo, na svátek žen 8. března přijede Tátova volha s Balzerovou a Vilhelmovou. | CinemArt

Místo tradičních červených karafiátů tak režisér Jiří Vejdělek (45) nadělí svůj film k Mezinárodnímu dni žen, ale nejen ženám, 8. března. „Zdá se, že točit ženské osudy je mým osudem,“ řekl režisér. V novém snímku vypráví příběh matky (Eliška Balzerová) a dcery (Tatiana Vilhelmová), které se ve Volze Gaz 21 absolvují výlet po bývalých milenkách svého otce a manžela. Pátrají po tom, zda má či nemá nemanželského syna.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Karafiátům odzvonilo, na svátek žen 8. března přijede Tátova volha s Balzerovou a Vilhelmovou. • Trailer.  - CinemArt
Video se připravuje ...

Pro obě hlavní herečky bylo setkání v rolích matky a dcery už druhé. Stejně tomu bylo ve filmu Teorie tygra. „Právě na premiéře tohoto filmu za mnou přišla Táňa a povídá: ‚Četla jsi ten scénář? Krásnej, viď?‘ A já musela souhlasit, protože tak pravdivý a pro herce zajímavý scénář jsem už dlouho v rukách neměla,“ podotkla Balzerová. „Byla to opravdu hodinářská práce a já jsem za ni Jiřímu Vejdělkovi moc vděčná,“ dodala Vilhelmová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi