Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zážitek pro děti i dospělé: Nová scéna Národního divadla uvede Malého prince

Autor: sou, ČTK - 
1. dubna 2016
08:04

Nová scéna Národního divadla dnes bude místem premiéry novinky Laterny magiky, inscenace Malý princ – velké putování, k níž napsali scénář Petr Oslzlý a režisér Vladimír Morávek.

Podle uměleckého šéfa Laterny magiky Zdeňka Prokeše je Exupéryho Malý princ univerzálním příběhem, ideálním pro rodinné publikum. I tato inscenace chce zasáhnout děti i dospělé. Každému nabídnout to, co je mu nejbližší: dětem dobrodružný příběh, dospělým pak hlubší vhled do metafory, kterou příběh představuje. 

Na jevišti budou účinkovat dospělí i dětští herci, nebude chybět zpěv a tanec. Hudebního aranžmá se chopil skladatel Zbyněk Matějů, choreografie byla svěřena Liboru Vaculíkovi. Na výpravě se podílí kostýmní návrhářka Sylva Zimula Hanáková, architekt Daniel Dvořák a specialista na projekce a trikový film Šimon Koudela. 

Představení oživí někdejší vynález Josefa Svobody a Emila Radoka – polyekran, tedy systém současného nebo postupného promítání obrazů na více promítacích plochách. Tvůrci tak využijí veškerou techniku, kterou Nová scéna aktuálně nabízí. 

Malý princ už byl operou, baletem, muzikálem, činohrou i loutkovým divadlem, komiksem, audioknihou, celovečerním filmem i animovaným seriálem.

djaba ( 1. dubna 2016 09:58 )

 Kdysi jsem zkusil přečíst Malého prince .Po pár listech jsem skončil .Prostě ta slátanina nešla číst .Ještě jsem to párkrát prubnul a prostě nic .

ejvm1712 ( 1. dubna 2016 08:30 )

Snad to nebude stát za h o v n o

Zobrazit celou diskusi