Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lístky na Adele černý trh „vyšponoval“ na 13 tisíc. Fanoušci zpěvačky zuří

Autor: všm - 
30. prosince 2015
16:45

Třináct a půl tisíce korun. Takovou sumu si černý trh diktuje za jeden lístek na koncert zpěvačky Adele, běžně se přitom ceny pohybují kolem tisícovky. Vstupenky na turné pro rok 2016, které nedávno umělkyně ohlásila, byly totiž vyprodány během několika minut. A zoufalým fanouškům tak nezbývá nic jiného než zaplatit tučnou sumu překupníkům.

Zpráva, že zpěvačka Adele přece jen vyrazí příští rok na turné, vyvolala mezi jejími fanoušky obrovské nadšení. To ale opadlo hned pár minut poté, co byl spuštěn prodej lístků. Na velkou část zájemců se totiž nedostalo. Někteří z nich z toho na jejích facebookových stránkách vinili nefungující prodejní systém, který nápor zájmu neunesl. Jiní tvrdili, že lístky vykoupili „ti bohatí a na obyčejné lidi se nedostalo“.

Zoufalí fanoušci se snaží všemožně sehnat lístky. Zoufalí fanoušci se snaží všemožně sehnat lístky. | Facebook.com

Nejblíže pravdě ale byla asi třetí skupinka, která odhadovala, že na lístky udělali organizovaný „nájezd“ překupníci. Právě ti pak například na aukčním serveru eBay prodávají vstupenky za mnohonásobně nadsazené ceny. Zatímco přes oficiální rezervační servery se lze na koncert podívat už za 37,45 dolaru (tedy zhruba za 922 korun), překupníci je nabízejí za neuvěřitelných 1100 dolarů (cca 13 530 korun). Pokud si chcete užít hudení představení v páru, vyjde vás to tedy jako dovolená u moře. 

Cena za dva lístky je závratná. Cena za dva lístky je závratná. | eBay

Zpěvačka Adele zamíří příští rok na turné po Evropě a Severní Americe. První vystoupení se odehraje v irském městě Belfast 29. února, poslední pak v Mexiku v polovině listopadu. Během koncertů bude propagovat své nejnovější album „25“, které trhalo rekordy v prodejích a vyletělo na špičky hitparád.

Šťastlivci, kteří na vystoupení zavítají, si tak naživo poslechnou třeba hity „Hello“, „I Miss You“ nebo „Love in the Dark“. Adele ale připomene i některé ze svých starých songů. 

pavel215-evzen-02 ( 30. prosince 2015 18:58 )

Kdyby nebyla vyžraná jako prase, mohly být lístky levnější.

moiaza ( 30. prosince 2015 17:54 )

Pokud se najdou lidé, kteří za lístky na tuto pěvkyni dají ty prachy, tak proč ne? Mi jméno Adele vůbec nic neříká a nešel bych na ni ani zadarmo.

nekritik ( 30. prosince 2015 17:48 )

tak je nekupujte a at si na ni jdou překupníci sami. A třeba si už konečně někdo uvědomí že asi system prodeje není uplně v pořádku.A můžou zabírat třeba i 10 míst za ty prachy

Zobrazit celou diskusi