Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Beatboxer zbořil internet: Vidělo ho 43 milionů lidí, teď míří do Prahy

Beatboxer Tom Thum míří do Prahy.
Beatboxer Tom Thum míří do Prahy.  (Autor: youtube.com)
Autor: šim - 
4. listopadu 2015
17:16

Jeho beatboxové vystoupení v rámci konference Tedx Sydney vidělo na Youtube.com více než 43 milionů lidí. Nyní v rámci evropského turné potěší umělec Tom Thum i české fanoušky.

Do Prahy přijede ve středu 11. listopadu i se svým parťákem Jamiem MacDowellem, s nímž vystupuje už několik sezón. Vystoupí v rámci festivalu Prague Fringe v klubu La Loca.

Třicetiletý Tom pochází z australského Brisbane a beatboxu se věnuje už přes 15 let. Světovou popularitu mu přineslo vystoupení před zaplněným sálem slavné Opery v Sydney v roce 2013, kde předvedl to nejlepší ze svého umění. Věrně dokáže napodobit didgeridoo, zvuky Indie i klasické Číny nebo německé elektronické scény, když ze svého krku vypouští tlumené beaty. Při vystoupení používá také nejrůznější rekordéry a hračky, které mu umožňují nahrávat si do smyček jednotlivé zvuky a pak je mixovat a pouštět dohromady.

„Když vám řeknu, že se živím ústy, se kterými dokážu dělat ty nejzvláštnější věci, a dostávám za to zaplaceno, asi to bude znít podezřele. Když dodám, že to většinou dělám v barech nebo na ulicích, moc vám tím nepomůžu. Pravdou je, že jsem beatboxer,“ představuje se Tom Thum vlastními slovy.

V Praze vystoupí společně s dalším australským hudebníkem. Jamie Macdowell skládá srdceryvné a oceňované písně, které se skvěle doplňují s Tomovým přesným beatboxem a intonací. Talenty obou muzikantů se na jevišti navzájem rozvíjejí, Jamie a Tom představují neodolatelnou kombinaci šarmu a vtipu. Jeden z nich ovládá dobře prsty a ten druhý zase rty!

V Praze navíc vystupovali už před dvěma lety, kdy byli hvězdami festivalu Prague Fringe a jejich představení byla vyprodána na dlouhou dobu dopředu. Jamie MacDowell je nadaný písničkář a skladatel, jehož hit Sister se držel několik týdnů na 1. místě australské singlové hitparády.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi