Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

"Teroristé" na Ukrajině zajali sedm pracovníků Červeného kříže: Jednoho zbili a po několika hodinách je pustili!

Autor: ČTK, tp - 
10. května 2014
09:36

Proruští separatisté se vymkli kontrole a porušili jedno z nejsvatějších mezinárodních nepsaných pravidel, když zajali za údajnou špionáž sedm pracovníků Mezinárodního výboru Červeného kříže. Mezi nimi byl zřejmě i jeden Francouz. Podle posledních zpráv jednoho zbili, ovšem už jsou znovu na svobodě!

Incident se stal v Doněcku, kde unesli sedm pracovníků MVČK. Proruští separatisté vnikli v pátek večer do úřadovny Červeného kříže v Doněcku a zadrželi sedm pracovníků organizace. Údajně je mezi nimi i jeden cizinec. Tuto zprávu později potvrdil mluvčí separatistů, podle něhož jsou zadržení podezřelí ze špionáže. O cizinci ale neřekl bližší informace. Následně se ale potvrdilo, že jeden ze zajatců byl Francouz.

Mezi unesenými jsou tři dobrovolníci z Kyjeva, jeden Francouz a tři osoby z Doněcka. Jde výhradně o muže. Ženy, které byly v úřadovně, útočníci pustili. Všech sedm mužů přijelo do Doněcka s léky, které separatisté zabavili. Unesení byli zavřeni do budovy doněckých oblastních úřadů. "Byli zadrženi včera. Jsou podezřelí ze špionáže a nyní se tato obvinění prověřují," řekl jeden z mluvčích samozvané "Doněcké lidové republiky" Kiril Rudenko.

Muži jsou naštěstí už v bezpečí, ale tento útok může čekat drsnou odplatu ze strany ukrajinské armády a dalších složek, které bojují proti separatistům po celé jihovýchodní Ukrajině. Jen včera bylo zabito 20 až 40 separatistů, kteří napadli policejní stanici v Mariupolu. Ukrajinská armáda je poté ale obklíčila a "teroristé", kteří neutekli, tak byli zabiti či zajati armádou. Při útoku také zemřel velitel dopravní policie. Přes noc také vzplála zatím z neznámých důvodů radnice města. 

olkl ( 13. května 2014 08:42 )

Desatero správného Rusa 1) Rus nejezdí západními – kapitalistickými vozy! Máte přeci Lada, VAZ, GAZ, ZIL… 2) Rus nenosí západní oblečení a doplňky! Žádný Vuitton, Armani, Dolce Gabana…máte své onuce, holínky, maskáče, ušanky… 3) Rus odmítá kapitalistickou měnu! Žádné Dolary a EUR…máte svůj silný Rubl na věčné časy a nikdy jinak! 4) Rus odmítá jídlo a nápoje ze Západu! Již nikdy Plzeňské pivo, Francouzský koňak, hovězí steaky či vepřové pečeně…máte rybu, butrbrot a Stolichnuyu 5) Rus nekouří imperialistické americké cigarety! Žádné Marlboro, pouze machorku! 6) Rus nejezdí na západní dovolené! Máte svůj ukradený Krym s Artekem a moře pro utužení zdraví je doporučováno zvláště Severní moře. 7) Rus nepoužívá západní mobilní telefony! Pouze typy Elektronika, za odměnu lux. verze z Číny. Hlavně nezapomenout – Pozor, nepřítel naslouchá! 8) Rus nepoužívá internet, západní štvavé sociální sítě jako Facebook a nejlépe vůbec žádné PC, vyvinuté a vyrobené v EU či USA. Také jejich špiónské programy nepoužíváme…žádný MAC či Windows…sami sdelaete ili skopiruete. 9) Rus neposlouchá západní hudbu! Máte Alexandrovce či Pugačevu…Kupujete jen vaše (na černo ukradená) CD, aby imperialisté nebohatli! 10) Rus nesleduje západní filmy, máte dostatek velkolepých režisérů a děl! Nikdy by si nekoupil originální (nevypálené) DVD a nepodpořil západního autora ! Opatrnosti je třeba i u filmů Sovětské produkce (např. Vlk a zajíc), aby hrdina nekouřil, nepil a nemluvil sprostě. Bůh s vámi, tovarisci!

_banderas ( 11. května 2014 11:51 )

namo, z Krymu dýchá řád, mír a šťěstí. Z Kyjeva chaos, válka a neštěstí. Anexe je legitimní, pokud je založena na výsledku referenda. Krymčané vyjádřili vůli v 98%.CHARTA OSN, č.55, uvozuje právo národů na sebeurčení.Obyvatelé Krymu uplatnilo své sebeurčení a vrátilo se k Rusku. Bylo legitimní, aby Západ ukradl Srbsku Kosovo a Ukrajině vládu??

czrus ( 10. května 2014 20:06 )

TADI JE SPRAVY prez 30 minut ! tadi ne LZUT ! jako v blesku ! http://lifenews.ru/watch-live VESTI RU http://www.vesti.ru/videos?vid=onair

tomihawk ( 10. května 2014 19:39 )

Podobné články mě opravdu děsí a to ze dvou důvodů - za prvé vidím, že za peníze se někteří lidé neštítí prolhat až do pekel a je jim to navíc úplně jedno, a za druhé - a to mě děsí ještě více - že je tady v republice spousta lidí, kteří těmhle článkům nejenže uvěří, ale ještě si z nich udělají jakousi pseudopravdu, za kterou by se snad byli ochotni i porvat, a ještě k tomu rozšiřují blafy, které byly aktuální možná ještě před dvaceti lety, jenže on se jinde v politice nezastavil čas stejně jako u nás

tomihawk ( 10. května 2014 19:18 )

pokud vím, terorista je dle výkladového slovníku ten člověk, který jedná násilně (nebo násilím vyhrožuje) kvůli politickým účelům - kdyby záleželo jen na lidech na východě Ukrajiny, tak už by byli nějaký ten pátek samostatní a to bez nutnosti násilí ... ale kdo jsou ti, kteří o tom nechtějí ani slyšet a neštítí se vyhrožovat, mlátit a zabíjet ve velkém? Nepasuje slovo terorista spíše na samozvanou ukrajinskou vládu a jejich podporovatele z politické scény EU a USA?

Zobrazit celou diskusi