Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kolem Ukrajiny je prý připraveno na 100.000 ruských vojáků

Rusové přesouvají na východní hranice Ukrajiny své jednotky. Také prý neoznačené, jako na Krymu
Rusové přesouvají na východní hranice Ukrajiny své jednotky. Také prý neoznačené, jako na Krymu  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
27. března 2014
22:49

Rusko už stáhlo k hranicím s Ukrajinou na 100.000 vojáků. Podle agentury AFP to dnes prohlásil šéf ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Andrij Parubij. Jeho údaj výrazně převyšuje Spojenými státy odhadovaných 20.000 vojáků a nejmenovaný činitel ministerstva obrany USA ho považuje za nadsazený.

"Na hranicích Ukrajiny je na 100.000 (ruských) vojáků. Jsou připraveni k úderu už několik týdnů," prohlásil podle AFP Parubij během internetové komunikace vedené z Kyjeva s americkým ústavem Atlantická rada, sídlícím ve Washingtonu.

"Ruské jednotky nejsou jenom na Krymu, jsou podél celé hranice. Jsou na severu, na východě, na jihu," důrazně upozornil podle francouzské agentury ukrajinský představitel. "Každý den, každou noc očekáváme rozsáhlý útok na kontinentální území Ukrajiny a připravujeme se na něj," dodal.

Podle Pentagonu je v současné době u hranic s Ukrajinou více než 20.000 ruských vojáků s vybavením nezbytným pro vojenskou operaci. Rusko v neděli takové hromadění svých vojsk popřelo.

Nejmenovaný činitel amerického ministerstva obrany se podle AFP na Parubijovy počty díval skepticky. "To se zdá být příliš nadsazené," poznamenal. Nicméně sám ministr Chuck Hagel dnes řekl, že Moskva v posilování jednotek kolem ukrajinských hranic pokračuje.

Agentura Reuters v úterý s odvoláním na informace amerických a západoevropských bezpečnostních agentur napsala, že Rusko už soustředilo při hranicích s Ukrajinou na 30.000 příslušníků armády a speciálních sil, což je o plnou třetinu víc, než byl stav z minulého týdne.

olkl ( 12. května 2014 14:33 )

Kult osobnosti správného Rusa a jim přisluhovačským bolševikům a agentům KGB tady (desatero): 1) Vše zavinili USA a EU 2) Vezměme zbraně co máme doma a urááá proti nim 3) Nepoužívejme a nevyužívejme nic, co pochází z EU a USA - od našich nepřátel! 4) Rus nejezdí zahraničním (kapitalisticko-fašistickým vozem), povolena je pouze LADA, ZIL, UAZ, GAZel... 5) Rus nenosí žádné zahraniční oblečení, boty a doplňky (Armani, Vuiton, Dolce Gabanna apod.) nic pro nás. Nám stačí onuce, uniformy a ušanka! 5) Rus nemá žádný účet v EU a USA...rubl je dostatečně silný a směnitelný v celém Světě! 6) Rus nejezdí na dovolenou do zahraničí a tím nepotřebuje víza! Máme ukradený Krym a Severní ledové moře! 7) Rus nejí jídlo a pití ze "západu"!!! Žádné vepřové, hovězí, žádné pivo, francouzský koňak...u nas est vse! U nas kvas, buterbrod, samogon... 8) Rus nekouří amerikanskoe cigareti...vse Marlboro, Cammel, LM...itd....Vse mi zdes sami sdelaem!!!! 9) Elektroniku nam toze nenado - Čína + Sev. Korea je pro nás dostatečná zásoba! Mi khocem tolko Russkikh telefonov! 10) Devocek nam stačí také našich-russkich...(s Rusami toze v Mire oni nekhotiat potomu cto Rus eto svinia, tolko piut i reviut) Vse Rusi i bolseviki podpisite...Bog s Vami!

_banderas ( 3. dubna 2014 21:29 )

Zaprodaný Blesku, to je horší než za komunistů, omezená nebo žádná svoboda slova, nemohu si ani přečíst víc než jedu stránku diskuze a z toho 95% santy! Z jedné jediné stránky, kéž bys ztratil lidi, kteří přispívají na tvé stránky, protože jejich příspěvky se ztácejí v neznámu, jsou nikde!

japos22 ( 1. dubna 2014 17:04 )

_banderas ( 30. března 2014 15:35 )

namo, konečně se někdo ozval, vím o tom od pátku, a pořád s tím nic nedělají.

namoroman ( 30. března 2014 11:14 )

Jak to že nejde listovat v diskusích a podívat se na starší příspěvky?!

Zobrazit celou diskusi