Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrdinný zásah policistů ve Svitavách: Strážnici zachránili život topící se ženě!

Autor: hpe - 
13. února 2024
19:28

Policisté ve Svitavách obdrželi v pátek 9. února v odpoledních hodinách alarmující telefonát. Kolemjdoucí si všiml bezvládného těla ženy plujícího po hladině rybníku. Přivolaný strážník na nic nečekal a vrhl se za tonoucí rovnou do vody. Díky včasnému zásahu jednotek žena přežila.

Jakmile strážnici na místo dorazili, zpozorovali ženu nejevící známky života. „Hlídka strážníků městské policie ihned na místo vyjela. Po příjezdu se asi 15 metrů od břehu nacházela ve vodě osoba, která se nehýbala a hlavu měla obličejem pod vodou,“ informovala o zásahu Městská policie Svitavy. Policista ihned skočil za topící se ženou do vody. 

Video  Hrdinný zásah policistů ve Svitavách: Strážnici zachránili život topící se ženě.  - Městská policie Svitavy
Video se připravuje ...

„Po doplavání k tělu ženy, jí vynořil hlavu a okamžitě ji několikrát udeřil do hrudníku, aby žena vyplivla vodu, kterou měla v ústech. Ženu následně přitáhl k břehu, kde společně s kolegou provedli nezbytné úkony k záchraně života ženy, kterou se jim následně podařilo probrat k vědomí, až začala vykašlávat vodu,“ stojí dále ve zprávě. Záchranná služba posléze ženu transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice. Dá se tak hovořit o velkém štěstí. Pohotovost bdělého občana v kombinaci s okamžitým a profesionálním zásahem policistů zachránila ženě život. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání