Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policie pátrá po dědičce multimilionáře: Ženu unesli, když si šla zaběhat. Je prý vážně zraněná

Autor: štt - 
6. září 2022
05:00

Memphiská policie od pátečního rána pohřešuje Elizu Fletcherovou (34), která zmizela během ranního běhání. Její rodina již vypsala tučnou odměnu za poskytnutí jakékoliv informace. Policistům se mezitím podařilo zadržet muže (38) podezřelého z únosu.

Pohřešovaná je vnučkou zesnulého Josepha Orgilla III., memphiského obchodníka s železářským zbožím a filantropa, napsal Daily Mail. Úřady již prohledaly okolí, kde byla běžkyně unesena. Ačkoli se vyšetřovatelům nepodařilo paní Fletcherovou najít, v prohlášení o zatčení uvedli, že mají klíčové důkazy, dle kterých byla běžkyně vážně zraněna.

V souvislosti s únosem miliardářské dědičky policie prohledávala popelnice u restaurace McDonald's. Vyšetřovatelé se lidí, kteří bydlí v okolí fast foodu, ptali na informace související s případem. „Řekli nám, abychom si prohlédli naše kamerové záběry z páteční půl páté až půl sedmé ráno,“ popsal pro reportéry z KWAM jeden z rezidentů.

Policie v sobotu večer provedla razii v bytovém komplexu. Na místo dorazila zásahová jednotka spolu se záchranáři. Během akce se podařilo zadržet jednoho podezřelého.

Zástupci úřadu šerifa v neděli uvedli, že zadrželi Cleotha Abstona (38). Ten nyní čelí obvinění ze zvlášť závažného únosu a z manipulace s důkazy. Mimo něj našli i černé SUV objevující se na kamerovém záznamu těsně po únosu.

„Těšíme se na Elizin bezpečný návrat a doufáme, že vypsaná odměna pomůže policii dopadnout ty, kteří tento zločin spáchali,“ uvedla rodina paní Fletcherové ve společném prohlášení, které přečetl strýc paní Fletcherové Michael Keeney.

Nejdříve poděkoval za nečekanou přízeň a podporu a pak dodal, že „rodina se již setkala s policií a sdělila jí všechny známé informace“. „Ze všeho nejvíc si přejeme, aby se Liza vrátila v pořádku domů,“ řekl na konec. Rodina ještě v den zmizení vypsala odměnu v přepočtu zhruba jednoho a čtvrt milionu korun za poskytnutí informací, jež povedou k zatčení únosců.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání