Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vězeň vzal místo skládání rakví nohy na ramena: Na útěku ho přemohla únava!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
28. června 2022
14:42

Vězeň místo toho, aby skládal ve firmě ve Stráži pod Ralskem rakve, radši utekl. Policisté po něm intenzivně pátrali, nasadili do akce i vrtulník. Nakonec ho našli po dvou hodinách na silnici, jak si tam vykračuje. Znavený odsouzenec se nezmohl na odpor. Hlídka ho poté ihned odvezla do věznice.

Vězeň (28) z firmy ve Stráži pod Ralskem utekl ve čtvrtek brzy ráno. V ním měl ve městě skládat a vyrábět rakve společně s příslušenstvím k nim. Zřejmě ho to ale už nebavilo a řekl si, že se pokusí utéct na svobodu.

Ve vězení si odpykává trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. Jakmile se o útěku trestance dozvěděli policisté, zorganizovali velkou pátrací akci. Kromě hlídek na zemi se do pátrání zapojili i piloti letecké služby s vrtulníkem vybaveným termovizí.

„Kolem 10. hodiny zahlédli policisté českolipské hlídkové služby uprchlého vězně u silnice vedoucí z Mimoně na Doksy,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. Vězeň už tušil, že je to konec jeho dvouhodinové nepovolené vycházky.

Nezmohl se proto ani na nějaký odpor a rychle se vzdal. „Policisté ho zde zadrželi a eskortovali do věznice ve Stráži pod Ralskem,“ dodala mluvčí. Muž měl příští rok opustit brány věznice, pobyt si ale útěkem může prodloužit až o pět let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání