Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dozorci Jakubovi požár zničil dům: Tátovi tří malých dětí chtějí pomoct kolegové

Autor: chal - 
28. března 2021
16:32

Velké neštěstí potkalo vězeňského dozorce Jakuba ze Smržovky. Koncem února jeho roubenku postihl ničivý požár, který dům učinil neobyvatelným. Tátovi tří malých dětí se rozhodli pomoci jeho kolegové, kteří pro něj uspořádali veřejnou sbírku.

Šest jednotek hasičů zasahovalo v úterý 23. února odpoledne u požáru roubenky ve Smržovce. Krátce po příjezdu dostali oheň pod kontrolu a poté ho zcela zlikvidovali. Plameny ale i tak dokázaly napáchat škody ve výši milionu a půl.

V roubence bydlel vězeňský dozorce Jakub, který pracuje v rýnovické věznici. Jakub má ve střídavé péči tři malé děti. Právě na ně myslí Jakubovi kolegové, kteří se rozhodli tátu podpořit.

Aby dokázal překlenout složité období, kolegové na jeho podporu ve spolupráci s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR založili veřejnou sbírku.

Jakub u Vězeňské služby pracuje od roku 2018 a kolegové si ho za tu dobu oblíbili. Organizátoři sbírky ho popisují jako spolehlivého a přátelského.

„V současné době má ve střídavé péči tři děti ve věku 6, 8, 10 let. Na základě složité životní situace, do které se v současné době dostal, chceme našemu kolegovi přispět na nákup věcí denní potřeby, ale i potřeb k zajištění školní výuky dětí,“ uvedli.

Více informací ke sbírce je k dohledání na stránkách Nezávislého odborového svazu Policie ČR.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání