Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Myslivec u Dalešic postřelil kolegu, když mířil na zajíce: Oběť skončila se 17 broky v nohách

Myslivec u Dalešic postřelil kolegu, když mířil na zajíce: Oběť skončila se 17 broky v nohách
Myslivec u Dalešic postřelil kolegu, když mířil na zajíce: Oběť skončila se 17 broky v nohách  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
7. prosince 2020
09:17

Myslivec při sobotním honu u Dalešic na Třebíčsku postřelil jiného myslivce z brokovnice, uvedla policie. Zasáhl ho nejméně 17 broky do nohou, když mířil na zajíce. Zraněný muž skončil na chirurgickém oddělení třebíčské nemocnice. Dechová zkouška na alkohol u 19 střelců a devíti honců, kteří se honu zúčastnili, byla negativní.

K honu, jejž pořádalo myslivecké sdružení Dalešice, vyjeli policisté kolem sobotního poledne. "Při třetí leči, při výstřelu na zajíce, zasáhl z legálně držené brokové kozlice padesátiletý myslivec dalšího, stejně starého účastníka honu nejméně sedmnácti broky do nohou, a způsobil mu tak poranění," uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zbraň, ze které se střílelo, policisté zabavili. Případ vyšetřují kriminalisté jako možný trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.

frantacizek ( 7. prosince 2020 13:28 )

jj zahájili jste letošní sezonu.. Jsme s ním všichni smířeni a ve střehu..

sorgedoktor ( 7. prosince 2020 09:41 )

Horaysa, Vy jste teda vtipalek...V prve fazi honu se stgrili dovnitr uzavreneho kola.No a zde ty odrazene broky obcas nekdo dostane...Nenu to az zas tak velka legrace..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání