Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spor o roušku: Řidič v Českých Budějovicích vykázal ženu bez zakrytých úst a nosu, údajně ji napadl

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: město Plzeň)
Autor: chal - 
8. října 2020
12:46

Bez zakrytých úst a nosu nastoupila cestující do MHD v Českých Budějovicích. U řidiče se ovšem setkala s nepochopením. Šofér dotyčnou z přepravy vykázal a ještě před tím ji údajně fyzicky napadl.

Policisté shánějí svědky incidentu, ke kterému došlo ve středu 16. září v českobudějovické MHD. Událost se seběhla krátce po půl deváté ráno na zastávce Družba-IGY, šlo o spor mezi řidičem a jednou cestující.

„Při této události mělo dojít  k hrubému jednání řidiče. Řidič měl fyzicky napadnout cestující, která po nastoupení do MHD neměla nasazenou roušku ani si jiným způsobem nezakrývala dýchací cesty. Jeho hrubé chování mohlo být způsobeno právě absencí ochrany dýchacích cest. Řidič ženu po incidentu ve vozidle vykázal ven,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Šlo o linku 11 s vozem označeným číslem 156 a registrační značkou 2C8 9835. Na zastávce i ve vozidle bylo tou dobou několik lidí, právě jejich svědectví by pro policisty mohlo být důležité. Svědci se mají obrátit na linku 158, nebo telefonní číslo 974226700.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání