Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma a malý chlapeček (†6) zahynuli v plamenech na Lounsku: Jaké jsou příčiny tragédie v chatové kolonii?

Autor: yks, idh - 
8. května 2019
18:09

Máma čtyř dětí a její 6letý synek zahynuli během požáru, k němuž došlo v chatové kolonii  na Lounsku. Šokující tragédii přežil pouze bezdomovec Miroslav H., jenž brzy ráno nahý přiběhl k sousedům a zoufale prosil o pomoc. Pro jeho blízké už ale bylo pozdě.

Hasičům, kteří ve středu okolo čtvrté hodiny ranní likvidovali požár chatky, se naskytl děsivý pohled na těla asi 40leté ženy a jejího malého syna. „Ta paní se sem nastěhovala před několika týdny, ten objekt si ale pronajímal její druh,֧“ sdělil Blesku Miroslavův soused Ladislav Luhan (55).

Sousedé roky bojovali s nepořádkem

Právě jeho chatka se nachází v bezprostřední blízkosti objektu, který v noci začal hořet, a byla požárem rovněž poničena. „Bydlel tu asi 3 roky v pronájmu, řešili jsme to celé roky, protože nepořádek, který kolem chaty nahromadil, nás opravdu obtěžoval,“ řekl Luhan. Podle něj majitelka pozemku neměla tušení, jak závažná situace ve skutečnosti je, protože na místo často nezavítala. „Není to jenom tak, v takovém nepořádku se může držet všelicos, štěnice, krysy,“ sdělil Blesku Luhan. Jenže dosáhnout nějakého řešení bylo nad jeho možnosti.

Oheň si prý rozdělali sami

Podle informací Blesku se k tragédii začalo schylovat ve chvíli, kdy se osazenstvo chatky rozhodlo rozdělat v kovové nádobě před ní oheň. Není jasné, co v ní pálili, ale muž byl podle mínění sousedů často podnapilý a nejinak tomu mělo být také ve středu v noci. „Co víme, tak okolo čtvrté ráno přiběhl ten Miroslav nahý k chatě a začal tam bušit, že hoří a uvnitř je máma s dítětem,“ konstatoval Luhan. O tom, zda a jak se před tím muž pokoušel svou družku a chlapečka z hořící chaty zachránit, není nic známo a bude to pravděpodobně i předmětem policejního vyšetřování.

Našli už jen ohořelá těla

Sousedé tedy přivolali hasiče a ti okolo 4:00 ráno dorazili.Zasahovaly tam dvě jednotky,“ uvedl operační důstojník hasičů Ústeckého kraje. Plameny mezitím poznamenaly také sousední, naštěstí v té době prázdnou chatu. Ta nejhorší škoda už ale v té době pravděpodobně nastala. Chata lehla popelem a uvnitř našla smrt žena a její malý chlapeček. Po tragédii přijely na místo tři dcery zesnulé ženy, které údajně neměla v péči, a jejich otec. Podle svědků byly holčičky v slzách.

Případem se zabývá policie

Oficiální příčina požáru zatím není jasná, případem se policie zabývá. Událost je předmětem šetření. Žádné další informace nyní poskytovat nebudeme,“ řekla regionální mluvčí policie Alena Bartošová, která rovněž potvrdila, že policie Miroslava ohledně celé události vyslýchá.

lilsanta ( 9. května 2019 08:08 )

Byly to Češi magore a i kdyby to byly Romové pořád to jsou lidské
životy..Jste lidi bez srdce !!!! A nebo možná Anno lidi nejste

lilsanta ( 9. května 2019 08:06 )

Co ty o tom můžeš vědět???Člověk který napíše takovou věc musí mít
v hlavě asi dobře vypatláno

lilsanta ( 9. května 2019 08:04 )

Lidi nechápu proč píšete takový hovna když vůbec nevíte kdo to byl a co
se tam stalo byla to osoba z rodiny o děti se starala.... Akorát spadla do
finanční tísně zítra dnes se měla stehovat do byti... Jste ubohý sraci
přál bych vám co se stalo ji a za to co píšete by vás měl někdo
potrestat

Zrzina ( 9. května 2019 08:03 )

Víte všichni úplné *** jak se to stalo a jaký měla život!! Tak buďte
alespoň tak hodný a nepište tady takové ***.. Byla to moje Teta..

majojo ( 9. května 2019 07:56 )

S učitostí to tvdit nelze, ale člověka to holt napadne. Vzhledem
k okolnostem, např. Který otec by přitáhl své malé děti k požáru,
při kterém uhořela jejich maminka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání