Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Drama na taneční soutěži v Děčíně: Více jak 20 dětí zkolabovalo, některé skončily v nemocnici

Drama na taneční soutěži v Děčíně: Více jak 20 dětí zkolabovalo, některé skončily v nemocnici
Drama na taneční soutěži v Děčíně: Více jak 20 dětí zkolabovalo, některé skončily v nemocnici  (Autor: reprofoto TV Nova)
Autor: dce - 
19. dubna 2019
20:59

Pořádné drama si na taneční soutěži v Děčíně prožily stovky diváků - přímo na tanečním parketu během čtvrtka a pátku zkolabovalo více jak dvacet dětí. Na vině je dle všeho špatná vzduchotechnika. Sedm dívek skončilo v nemocnici.

Nejprve to vypadalo jako součást tanečních kreací, brzy ale diváci i zdravotníci pochopili, že děti skutečně omdlévají. „Zdravotní problémy, především dušnost a kolapsy z horka, mělo celkem sedmnáct lidí, z toho pět ošetřila městská policie. Dalších šest pacientů jsme ošetřili na místě a šest jsme převezli na internu, chirurgii a dětské oddělení děčínské nemocnice,“ řekl Deníku již ve čtvrtek mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Organizátoři soutěž ale nezastavili, a tak to musela udělat městská policie, která nařídila nejprve 10minutovou přestávku a později, když se situace nelepšila, soutěž zcela zastavili. Po půlhodině ale vše opět pokračovalo - ochladilo se a v hale už bylo dýchatelno.

Během pátku pak měly podle TV Nova zkolabovat další děti. Sportovní hala, kde se soutěž konala, mívá problémy se vzduchotechnikou v teplých dnech často - na odvětrání velké haly prý prostě nestačí. „To dělá ta vzduchotechnika, tutově,“ uvedl strážník MP Děčín Václav Němeček. Podle něj měly děti křeče, bylo jim zle a některé ani nemluvily a jen ležely. 

Ředitelka Domu dětí a mládeže Děčín, Světluše Hochwalderová, toto ale popřela - tvrdí, že tanečníci prostě jen přecenili své síly, což se prý stává často.

Security ( 20. dubna 2019 13:10 )

Dobrý den, původně jsem se tu vůbec nechtěl vyjadřovat, ale potom co jsem zde zahlédl vaše názory, mi to nedalo. Já na akci byl, oba dva dny první den holky padaly jedná za druhou, ale nebylo to z důvodu špatného vzduchu, ale kvůli tomu, že celý den nic nepijí a nejedí. Druhý den bylo v hale skutečně nedýchatelno, ale hele, holky mažoretky asi nemají potřebu se předvádět, jako holky o den dříve. Paní Hochealderovou neznám, tudíž svůj názor na ní nemám, každopádně ano, hala potřebuje lepší ventilaci, ale nebyl to hlavní problém, proč holky kolabovaly.

flora ( 20. dubna 2019 09:52 )

Od školních nesnáším tělocvičny a podobné sály. Dodnes do nich musím občas zavítat a je mě špatně už v šatně. Ač mají všechny okna, nikdy tam v nikdo nevětral, natož aby uklidil letitý prach a omyl potem olepené nářadí. Dnešní klimatizavce na tom nic nemění pokud se nemění filtry a je chybně nastavená. Víří pouze ten hnusný nedýchatelný vzduch. Kolapsy normální nejsou a paní ředitelka by měla urychleně změnit názor .

deafista ( 20. dubna 2019 08:41 )

Money, money - tak se přece soutěž nezastaví. Jedině, kdyby některé dítě se uštvalo k smrti, že hyeno Hochwalderová! Děčín by se měl dotyčné neschopné bezohledné přísavky zbavit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání