V neděli s odbitím zvonů ohlašujícím pátou hodinu večerní se na Palackého náměstí sešlo několik desítek Pražanů s chutí skupinově rozvlnit své boky. V čele s lektorkou tance Mickey se dali do tance bez větších ostychů a s nadšením. A to většina z nich zažila takovouto akci zcela poprvé.

Zatímco mezi prvními roztančenými byli ti, kteří už měli zkušenosti se salsou a pokynům jasně rozuměli, během hodiny se začali přidávat další, i kolemjdoucí, kteří si po chvíli na taneční kroky zvykli. „Salsa je plná pozitivní energie, již při poslechu této hudby dochází k vyplavení endorfinu a okamžité redukci stresu,“ vysvětlovala tanečnice Mickey, která touží roztančit celou Prahu a dodat jí tak ještě pozitivnější naladění.

Což se povedlo. Začátečníci, i když se značnými přešlapy, si neotřelou akci, která byla zcela zdarma, užívali. „A teď samba, a otočka,“ vysvětlovala s úsměvem taneční kroky mladá tanečnice při pohybu.

Po půl hodině většina odhodila svršky. „Tanec miluji. Zvláště dnes zlepší náladu v takovém počasí,“ těšil se Václav, kterému po chvilce pohybu bylo takřka, jako kdyby tančil ve dvacetistupňovém teplu.

Podívejte se, jak to na náměstí vypadalo:

Video
Video se připravuje ...

Salsa na Palackém náměstí Eva Fornálová

Pokud jste tuhle akci prošvihli, není důvod k zoufání si. Salsu na Palackého náměstí můžete opětovně zažít v neděli 7. dubna mezi pátou a sedmou hodinou večerní. Více informací k události objevíte tady.

Fotogalerie
23 fotografií