Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čtyři lidé a malé dítě na Znojemsku skončili na Vánoce v nemocnici. Nadýchali se oxidu uhelnatého!

Čtyři lidé a malé dítě na Znojemsku skončili na Vánoce v nemocnici. Nadýchali se oxidu uhelnatého! (ilustrační foto)
Čtyři lidé a malé dítě na Znojemsku skončili na Vánoce v nemocnici. Nadýchali se oxidu uhelnatého! (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
24. prosince 2018
09:37

Čtyři lidé včetně jednoho dítěte se na Štědrý den nad ránem v Jamolicích na Znojemsku nadýchali oxidu uhelnatého. Pro podezření na otravu skončili v nemocnici, nikdo ale nebyl ve vážném stavu.

Hasiči a záchranáři zasahovali v rodinném domě kolem čtvrté hodiny ranní. "V několika místnostech jsme naměřili zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého, pravděpodobně unikl z kotle. Odvětrali jsme celý dům," uvedl mluvčí  jihomoravských hasičů Jan  Dvořák. Na místě byli dva muži s jednou ženou a malým dítětem.

"Pro podezření na otravu oxidem uhelnatým jsme je převezli do nemocnic v Ivančicích a Znojmě. Nikdo nebyl ve vážném stavu," řekla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Podle ní je potřeba dávat především v zimním období pozor, protože při vytápění se může uvolnit oxid uhelnatý. Je to bezbarvý neviditelný plyn bez zápachu, a proto ho záchranáři nazývají tichý zabiják. "Způsobuje i úmrtí," dodala Bothová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání