Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrcený milenec trávil dny s mrtvolou své přítelkyně. Spolubydlící na něj zavolali policii

Soudce neshledal důvody pro uvěznění nešťastného mladíka.
 (Autor: Profimedia)
Autor: yks - 
2. prosince 2018
13:02

Dva mladí snoubenci vyrazili hledat štěstí do Velké Británie. Tam ale došlo k tragédii, když se zastavilo dívčino srdce. Její zdrcený přítel se nedokázal se ztrátou vyrovnat. Minimálně několik dní strávil v pokoji vedle jejího mrtvého těla. 

Až zápach rozkládajícího se těla upozornil spolubydlící 19letého Karola L. na to, že se děje něco podivného. Teprve po několika dnech, které strávil vedle těla své mrtvé přítelkyně Walentyny K., si dokázal připustit pravdu.

Polský pár pocházel z obce Pila. V březnu 2018 společně se vydali hledat štěstí do anglického Leicesteru. Walentyna si od cesty slibovala vylepšení své angličtiny. Společná cesta netrvala dlouho, protože dívka měla vrozenou srdeční vadu. Té také s největší pravděpodobností v květnu podlehla.

Její přítel nikomu nic neřekl. Sám spal vedle mrtvého těla, než jeho spolubydlící z domu v ulici Hoby Street ve čtvrti Black Friars pochopili, že tady něco nehraje. Teplé počasí zrychlilo proces rozkladu dívčina těla a děsivá pravda vyšla najevo 27. května.

Spolubydlící ihned přivolali policii. Karol musel jít do vazby, protože existovalo podezření, že Walentyně na onen svět pomohl. Strávil v cele 4 měsíce. Pitva ovšem cizí zavinění vyloučila, přestože vysoký stupeň rozkladu neumožnil stanovit přesnou příčinu úmrtí.

Zato vyšlo najevo, že Walentyna odmalička trpěla vrozenou srdeční vadou. Musela kvůli ní třikrát na operaci. I tak ji ale s největší pravděpodobností zabila. Karol byl nakonec odsouzen za to, že smrt dívky nenahlásil. Dostal ale jen čtyři týdny s podmínečným odkladem na půl roku. „Jsem v pokušení hledět na tohoto mladíka jako na zvláště zranitelného a nevyzrálého člověka. Nemyslím, že by bylo na místě nepodmíněné odnětí svobody“ řekl k tomu soudce.

Monikay ( 2. prosince 2018 13:12 )

Je to určitě velký šok. Neměl by být trestán

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání