Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maruška (†22), kterou zabil nevlastní bratr (16): Prokletí spolužáci - Dominik uhořel, Adam zemřel při nehodě autobusu

Autor: dce - 
30. listopadu 2018
05:02

Uplynulý rok byl obzvláště tragický pro obyvatele z okolí Besednice. Během jednoho roku zemřeli tragicky tři místní obyvatelé - shodou náhod všichni před lety navštěvovali jednu třídu základní školy. Marušku v neděli zabil její nevlastní bratr, Adam zemřel při loňské nehodě autobusu a Dominik uhořel ve stodole. Všem by bylo teprve dvacet dva let.

"Jsme šokovaní i proto, že tragicky zahynuli v krátké době tři bývalí žáci jedné třídy – vloni zemřel při havárii autobusu Adam, ve stodole uhořel Dominik a teď Maruška. Je to hrozné neštěstí," popsala Deníku obyvatelka Besednice, kde došlo v neděli k otřesné vraždě.

Nešťastný rok začal pro spolužáky z jedné třídy místní základní školy loni 30. listopadu. Ten den se nedaleko odsud - u Ločenic - vyboural linkový autobus. Řidič jel na namrzlé a zasněžené vozovce příliš rychle, dostal smyk a sjel mimo vozovku, kde naboural do stromu.

"Pravou zadní částí autobusu narazil bočně do vzrostlého stromu, a ohrozil tak třináct cestujících. Při nehodě jeden cestující vypadl z okna a na následky zranění zemřel. Další čtyři cestující se těžce zranili a šest cestujících utrpělo lehká zranění," uvedl tehdy policejní mluvčí Jiří Matzner. Oním zesnulým byl právě Adam. Vyšetřovatel obvinil sedmačtyřicetiletého řidiče letos v červnu z obecného ohrožení z nedbalosti.

Zanedlouho poté se v Ločenici odehrála druhá tragédie. 16. ledna vyjíždělo do obce sedm hasičských cisteren z širokého okolí - uprostřed noci totiž začala hořet stodola. Uvnitř bylo několik autovraků, ale také cisterny s chemikáliemi, které požár řádně přiživily.

Hasiči z domu evakuovali ženu a její tři děti. Po hodině hašení ovšem ve shořelé stodole našli ostatky mrtvého člověka. Mělo se jednat o Adamova spolužáka Dominika. "Budeš chybět, Domčo," napsala pod odkaz se zprávou z požáru jeho kamarádka Tereza.

Třetí rána přišla letos v neděli 25. listopadu. Krásnou Marušku zde zabil její nevlastní bratr Josef (16). Podle našich informací se dvojice pohádala a mladík dívku podřízl. Její tělo uklidil do kufru auta a odjel s ním pryč. Později ale sám zavolal policii a přiznal se. Josef měl údajně již delší dobu problém s drogami. Policie případ vyšetřuje a vzhledem k věku podezřelého odmítá sdělit bližší informace.

Monikay ( 30. listopadu 2018 10:15 )

podivná vesnice

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání