Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pedofilní vrah si našel holčičku v dětském domově. Telefonoval jí a posílal jí balíčky!

Autor: ital - 
14. října 2018
22:37

Hanka (9) plakala po nocích, bála se tmy a přes den raději nechodila na dvůr. Tak tomu bylo od chvíle, kdy se dozvěděla, kým je doopravdy „strýček“, jenž s ní mluvil přes telefon a posílal jí dárky. Ukázalo se, že jde o nebezpečného pedofila a vraha přebývajícího v zabezpečovacím ústavu v polském městě Gostynin. Hančina opatrovnice skončila před soudem.

Vše začalo dopisem, jenž přišel na adresu dětského domova v polské Toruni. Jeho autor, Mirosław S., v něm žádal, aby mu vybrali holčičku, které si přál finančně pomáhat. Opatrovnice Małgorzata B. (47) nevěnovala pozornost adrese uvedené na zadní straně obálky: Národní středisko prevence asociálního chování v Gostynině. Nezkontrolovala si, co se skrývá za tím názvem. Dokonce se ani nepokoušela zjistit, kdo je Mirosław S. Pohnutá mužovou ochotou a štědrostí mu údaje Hanky sdělila.

Skandál se strhl, když vyšlo najevo, že muž, který s Hankou již jistou dobu vedl telefonní rozhovory a zasílal jí balíčky, je pedofil a odsouzený vrah desetileté holčičky, který si za své ohavné činy odpykal 25 let za mřížemi. Dnes, jakožto stále okolí nebezpečný, přebývá na léčení v gostyninském středisku. Pokoj sdílí s dalším pedofilem a sériovým vrahem dětí jménem Mariusz Trynkiewicz. Jak vyšlo najevo, ti dva si občas zpříjemňovali léčbu sledováním dětské pornografie na počítači.

Ještě větší „komplikací“ ale je, že totožnost „strejdy Mirka“ se od své opatrovnice dozvěděla také malá Hanka. Nesla to velice těžce, uzavřela se do sebe, plakala po nocích a bála se chodit ven. A to všechno kvůli jednomu neuváženému činu její opatrovatelky. Małgorzata B. jistojistě lituje toho, co se stalo. Ale křivdu způsobenou dítěti už ničím nevykoupí zpět.

Soudní proces se odehrává za zavřenými dveřmi a Małgorzata B. nekomunikuje s médii. Formálně se zodpovídá z porušení zákona o ochraně osobních údajů, za což jí hrozí dva roky vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání