Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slavná Youtuberka (†21) zemřela týden po transplantaci plic. Dostala mrtvici a odpojili ji od přístrojů

Autor: rc - 
5. září 2018
20:00

 Claire Wineland (†21) byla hvězdou sociálních sítí, kde ji sledovali tisíce fanoušků. Claire ve svých příspěvcích popisovala život s cystickou fibrózou. Kvůli nemoci koncem srpna dokonce podstoupila transplantaci plic, ovšem týden po devítihodinové operaci, která pro ni měla znamenat nový život, zemřela.

Claire Wineland byla inspirací pro mnohé mladé lidi. Od mala trpěla genetickým onemocněním cystickou fibrózou a nebála se o své nemoci mluvit. Jen na Instagramu Claire sledovalo 100 tisíc lidí a na YouTube její videa poslouchalo 250 tisíc lidí. Claire na sociálních sítích svým sledovatelům vyprávěla o svém životě s nemocí.

Koncem srpna Claire podstoupila transplantaci plic, která měla být pro ni novým začátkem. Ovšem přesto, že devítihodinová operace dopadla dobře, Claire týden poté prodělala mrtvici a opět musela na sál. Tentokrát byla provedena operace mozku a poté byla Claire uvedena do umělého spánku. „Minulý večer v šest hodin Claire Wineland, náš zdroj inspirace, zemřela. Netrpěla a zdravotnický personál řekl, že to byl nejpokojnější odchod, kterého kdy byl svědky. Byla obklopena láskou. Byla se svou mámou Melissou Yeager a otcem Johnem Winelandem, kteří ji viděli poprvé se nadechnout na tomto světě a byli také u toho, kdy vydechla naposledy,“  napsala na Facebook Claiřina nadace.

Luci's Singing ( 1. ledna 2020 01:47 )

Hele ty chytráku Já mám taky Cf a vím moc dobře co to je jo? Byla to hodně hodná, chytrà a úžasná žena která i přes cystickou fibrozu pomáhala s ostatním s Cf. A pokud se neomluviš tak ťe považuji za blbce.není zadna ***nka komu jsi ty pomohl/a co?Nikomu. Jen tu uraziš lidi kteří to v živote neměly lehke a kteří za ten život bojují. Ty uděláš lusk a myslíš si ze je to lehke ale není .Tak že se okamžitě omluv nebo to beru za šikanu nemocného.

animka ( 5. září 2018 22:34 )

Chudinka malá....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání