Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Plačící chlapec (3) se toulal Budějovicemi. Sestra (13) neuhlídala 10 sourozenců

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
26. srpna 2018
16:23

Opuštěný chlapeček (3) se toulal po Českých Budějovicích a plakal strachy. Přivolaným policistům nedokázal ani říct, kde bydlí. Strážníci následně zjistili, že chlapce a dalších devět sourozenců měla na starosti jejich pouze třináctiletá sestra.

K incidentu došlo uprostřed pracovního týdne. Strážníky zavolali lidé, kteří si všimli opuštěného tříletého chlapečka, který intezivně plakal. Policistům se ho podařilo po chvíli uklidnit, kde chlapec bydlí, z něj ale nedostali. „O chvilku později ke strážníkům přišla skupinka pěti dalších dětí, která uvedla, že jde o jejich bratra,“ uvedl mluvčí českobudějovických strážníků David Štýfal.

Když hlídka vzala chlapce domů, čekalo na ně další překvapení. Tříletého brášku a dalších 9 sourozenců měla hlídat teprve 13letá dívenka. Ta se strážníkům snažila vysvětlit, proč doma nejsou rodiče. „Řekla, že rodiče šli vyřizovat nějaké záležitosti na úřady. Rodiče mají jedenáct dětí a ona je měla po dobu jejich nepřítomnosti hlídat. Strážníkům se podařilo získat nacionále rodičů a událost bude předána odboru sociální péče českobudějovického magistrátu k dořešení,“ dodal mluvčí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání