Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dvě hladové holčičky se toulaly po Chomutově, dalších pět sourozenců marně čekalo na rodiče doma

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm, uá - 
14. srpna 2018
18:49

Dvě malé vystrašené a hladové holčičky se toulaly po Chomutově a hledaly své rodiče. Když je strážníci odvedli domů, čekal je šok. V bytě se nacházelo dalších 5 sourozenců, které nikdo nehlídal.

Chomutovští městští strážníci našli dvě malé holčičky v pozdních večerních hodinách na chodníku v ulici Kundratická. Sestry byly špinavé, hladové a žížnivé. Strážníkům, kteří je znali a věděli, z jakých poměrů pochází, řekly, že čekají na rodiče.

„Dali jsme jim najíst a napít, pak jsme je odvedli domů,“ popsali strážníci, kteří zároveň přes operačního velitele vyrozuměli sociální pracovnici, která pak šla s hlídkou do místa bydliště dětí. Když všichni vešli do bytu, čekalo je nepříjemné překvapení. Na místě bylo dalších 5 malých dětí (3-8 let) bez dozoru. Známý, který měl děti hlídat, údajně odešel hledat děvčata. „V případu se pak angažovalo ochotně několik příbuzných, kteří se snažili pomoct a vnést do situace světlo,“ popsali strážníci.

Rodiče dorazili až mnohem později. Otec dětí zamířil rovnou na policejní služebnu. „Místo poděkování přišel s výhrůžkou. Bylo vidět, že je podnapilý,“ dodali strážníci. Bude mít asi co vysvětlovat, nad výchovou jeho dětí je totiž nařízený soudní dohled a rodinu sleduje sociálka.

dandova ( 27. srpna 2018 10:32 )

"... a do světnicé něěěkdo vkročí, mtata, ...."

lalia ( 26. srpna 2018 17:22 )

Jo,ti opálení by chtěli brát kupu peněz na děti,na bydlení,na jejich nezaměstnanost a ještě by chtěli,aby se o jejich děti někdo celý den staral za státní peníze.A co my ostatní?My na ně budeme dělat.

Thyronx ( 26. srpna 2018 17:03 )

Co myslíte, mohlo by se toto a mnoho podobných případů stát za totality? Ano, jistě mohlo a stávalo se, ale děti šly rovnou do děcáku. Tedy stát se o ně staral, živil je a jistě to správné z jednoho hlediska není. Z toho druhého ale z toho podstatného je. Ty děti neměly hlad, a byly v bezpečí. Netoulaly se městem. Dostaly najíst a žily v čistotě. A TO JIM JEJICH RODIČE ANI DNEŠNÍ STÁT (Sociálka) NEUMOŽŇUJE !!!

iluze ( 15. srpna 2018 09:26 )

POZOR. Cikáni když mají jit do práce, tak jste rasista!

fotrpjotr ( 15. srpna 2018 05:28 )

Moc bych se divil,že by nesehnal pravé fotky dětí,ale bojí se.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání