Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Popravoval a zpracovával šelmy na lektvary. Miloš Hrozínek (35) byl odsouzen i za pytlačení. Před tygry lovil muflony

Autor: Tomáš Koníček - 
27. července 2018
05:40

Sedí ve vazbě kvůli zabíjení tygrů, jednou už ale dostal trest. Miloši Hrozínkovi (35) v roce 2013 soud uložil podmínku za pytlačení. Načapali ho při činu, ale utekl, pak ovšem hloupě nasedl do auta poldy v civilu.

„Tygří jatka“ v Česku, kdy měl podle obvinění policie Vietnamec (56) objednávat chráněné šelmy u Ludvíka Berouska (67) ze známé cirkusácké rodiny a Hrozínek je zabíjet a zpracovávat na produkty tradiční čínské medicíny, odhalili celníci minulý týden v pondělí. Soud na ně uvalil vazbu. Teď na povrch vyplouvá minulost jednoho z nich.

Nejvzácnější kusy

V rozsudku Okresního soudu v Nymburce, který má Blesk k dispozici, se píše o podrobnostech odsouzení Hrozínka s dalším komplicem Jiřím K. (34). V srpnu 2011 vyrazili na pych do lesa ve Velence u Nymburka. Zatímco Jiří K. hlídal v autě, Hrozínek popravil dva nejvzácnější muflony ze čtyřicetičlenného stáda. Na místě je vyvrhnul. „Bylo to odborně uděláno,“ řekl před soudem myslivec, který Hrozínka nachytal. Druhý z myslivců celou akci sledoval a přivolal policii.

Z lesa šel bos

Hlídka na místě zajistila Jiřího K., který seděl v autě a kvůli sádře na noze nemohl utéct, Hrozínkovi se však podařilo pláchnout. Po sedmi hodinách ho potkal na silnici policista v civilu, který o pátrání věděl. Nabídl mu, že ho sveze. „Neměl boty a šel po silnici. Byl dost ušpiněný a dobrovolně mi nastoupil do auta,“ řekl soudu. Překvapeného pytláka odvezl rovnou na služebnu.

Důkazy se našly v autě

Hrozínka a jeho kumpána usvědčili nejen svědci, ale i výbava, která se našla v jejich vozidle. „Byla tam černá lorna (bedna), používaná na střelenou zvěř, aby neznečistila auto. Dále plomby, kterými je nutné označit každou střelenou zvěř. V autě byl i jezevčík, který se používá na dohledání zvěře,“ řekl jeden z myslivců. Podle druhého byly ve vozidle krabičky s patronami a Hrozínka potkal tváří tvář i se zbraní přes rameno, když se ho v lese snažil chytit.

Nešlo o jeho první průšvih

Oba obžalované soud potrestal podmínkou a pokutou 50 tisíc korun. Kromě toho dostali zákaz výkonu práva myslivosti a museli společně uhradit mysliveckému sdružení škodu 179 800 Kč. Rozsudek nabyl právní moci 12. března 2014. Už tehdy měl Hrozínek jiné patálie u soudů. Přiznal, že jsou proti němu vedena další trestní řízení v České Lípě a v Děčíně.

Chytili kupce i s penězi?!

Policista, který Hrozínka chytil, popsal, že se povedlo „dostat“ i potencionálního kupce. Pytlák měl u sebe telefon a ten náhle začal zvonit. „Zvedl jsem ho a volající řekl: ‚Jsem tady, vyjeď z cesty, dej se doprava, projeď Velenkou, čekám tě u benzinky v Sadské‘,“ líčil policista. Vydal se proto na místo, kde čekal Ladislav P., měl u sebe 35 tisíc korun. Tohoto muže však soud nepotrestal.

O co v kauze tygrů jde?

Policie obchody se šelmami v Česku mapovala 2,5 roku. Berousek údajně choval tygry, předával je Hrozínkovi, který je zabil, zpracoval na lektvary čínské medicíny a dodával je šéfovi gangu. Muž vietnamské národnosti s trvalým pobytem v ČR pak produkty z tygra (např. vývar z kostí, který se prodává za 1500 Kč/gram) dodával zájemcům v Česku i v zahraničí.

Zásah celní správy v kauze obchodování s mrtvými tygry a dalšími zvířaty.

sores ( 27. července 2018 10:16 )

Zabít tu zrůdu, není to člověk jen je mu podobný!! nemá mezi námi co dělat, ať ho někdo odstřelí.

hnusnejsvet33 ( 27. července 2018 10:14 )

Stahovat tě zaživa z kůže ty zkurvysyne, před zraky tý k-undy, co tě porodila, pak narazit tvou čůráčí palici na kůl, zrůdo vodporná....

balcarova3 ( 27. července 2018 08:46 )

doufám že toho kripla na dlouhou dobu zavřou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání