Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Krásnou Katku (†17) ubodal její expřítel: Rozhodnutí policie naštvalo rodinu!

24. července 2018
19:06

Obrovský žal prožívá rodina Kateřiny M. (†17), kterou v Londýně ubodal její bývalý přítel. Pozůstalým se nelíbí, že jedenadvacetiletý Oluwaseyi Dada je obviněn jen ze zabití. Na sociálních sítích vyzvali k překvalifikování skutku na vraždu.

Sedmnáctiletou Kateřinu našli 12. července s bodným zraněním v hrudi na ulici Brisbane v londýnské čtvrti Camberwell. Záchranáři se ji snažili oživit skoro hodinu, bohužel už jí ale nebylo pomoci. Policie ihned poté zadržela jejího o čtyři roky staršího expřítele, který bydlel v sousedství se svou matkou z Ghany. Další krok policie ale příbuzné a kamarády rozlítil.

Oluwaseyi Dada (21) byl totiž obviněn »pouze« ze zabití, a nikoliv z vraždy. „Ten chlap bodl svou přítelkyni (17) do hrudi více než 15centimetrovým nožem, protože se s ním rozešla. Na místě umřela a jeho obvinili ze zabití, což znamená, že to nebylo úmyslné,“ rozčílil se na sociální síti jeden z příbuzných a vyzval ke sdílení příspěvku, ve kterém si rodina stěžuje na nespravedlnost. „Pamatujte, že příště se to může stát někomu z vaší rodiny nebo vašich přátel,“ stojí dále v příspěvku, který už sdílelo přes 1200 lidí.

Kateřina M. se narodila v anglickém Leedsu rodičům, kteří sem přišli z Liberce. Truchlí po ní nejen rodiče, ale i pět sourozenců. „Byla to pracovitá, sebevědomá a radostná dívka. Když vstoupila do místnosti, uměla vykouzlit všem na rtech úsměv,“ řekl deníku Evening Standard její bratr Julius, se kterým dívka v Londýně žila.

Podle bratra se dívka chtěla stát kosmetičkou, protože chtěla pomoci všem, aby se „cítili krásně“. Zajímala se také o dobročinnou činnost. „Bylo jí teprve 17 let, když tragicky přišla o život, navíc tak příšerným způsobem. Žádný rodič by neměl pohřbívat své dítě,“ dodal Julius.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání