Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bití a znásilňování studentek na obchodní akademii? Učitel Ladislav (42) už sedí v cele

Autor: red - 
6. června 2018
12:52

Střední školou ve slovenské Rožňavě otřásá skandál nebývalých rozměrů. Učitel slovenského jazyka Ladislav (42) byl obviněn ze sexuálně motivované trestné činnosti. Podezření na šokující vyučovací praktiky prasklo poté, co se jedna ze studentek (15) zhroutila.

Učitel si měl po studentkách vynucovat podivné konzultace, během kterých  nemělo zůstat jen u slovních sexuálních urážek a vulgarismů. Celou věc prošetřuje policie, Ladislav byl vzat do vazby a bylo mu sděleno obvinění, kromě sexuálního zneužívání byl také obviněn z vydírání. Ve škole nyní panuje dusná atmosféra.

Obvinění na adresu učitele jsou více než šokující. „Obtěžoval spolužačky ve věku 15 a 16 let, k něčemu se přiznal, dokonce měl své studentky bít i znásilňovat,“ cituje slovenský Nový Čas jednu ze studentek obchodní akademie s tím, že policie studentky postupně vyslýchá.

„Dívky si zval do kabinetu na konzultace, některé to i tušily, co se bude dít. Ale ne všechny k němu dobrovolně chodily,“ dodala další ze studentek. Jedna z nich na sociální síti tvrdí, že měl studentkám vyhrožovat neukončením školy.

„Případ je ve stádiu šetření, stále platí presumpce neviny,“ řekl deníku ředitel školy Viktor Baláž. Nicméně podotkl, že proti muži svědčí důkazy v podobě komunikace s dívkami po telefonu či na internetu. Připomenul současně jiný problém z minulého roku, kdy třída tohoto kantora byla na výletě v Maďarsku. Studentky se obrátily na výchovnou poradkyni, které naznačily, že je učitel nutí, aby ho obdivovaly, popřípadě jim měl údajně dávat neslušné návrhy, aby se s ním o samotě někde setkaly. „Okamžitě jsem to s ním řešil pohovorem, aby se vyvaroval podobného chování. V roce 2015 dostal výtku a hrozila mu výpověď z důvodu psychického nátlaku na žačky,“ dodal ředitel školy.

Podle obvinění měl muž od roku 2016 pohlavní styk se studentkou střední školy pod hrozbou zveřejnění jejího nemravného sexuálního života,“ řekl Novému Času mluvčí krajské prokuratury Milan Filičko s tím, že soudce vzal obviněného do vazby.

Z odborné stránky pedagoga hodnotí jako slušného, k jeho chování se v dotaznících vyjádřilo přes 120 žáků. „Ani jedno negativní slovo. Ale před dvěma týdny se jedna dívka psychicky zhroutila. Okamžitě jsme zalarmovali policii,“ řekl Baláž, podle kterého měl učitel dvě tváře. Výborně prý plnil své povinnosti, ale údajně si „vyžadoval jistou oblibu u dívek“. Ředitel projevil lítost nad tím, že tomu škola nedokázala zabránit.

Muži hrozí v případě shledání vinným 4 až 10 let odnětí svobody.

XLADI ( 7. června 2018 07:20 )

No minimálně podle toho co píšou existuje záznam komunikace z FB to se dá dost zjistit jeho psychický profil. Minimálně by se to mělo prošetřit a pokud by byl nevinný rehabilitovat. Ale tohle se přece nemůže dít. Pedofilní mniši si také dělali co chtějí a málokdo věřil obětem, že ten hodný pan farář je ve skutešnosti úchyl.

lenka39 ( 6. června 2018 18:59 )

Voliteľné, Ty ptáku lebo u vás je všetko ok

flora ( 6. června 2018 17:45 )

Aby se nakonec nezjistilo, že nebohá studentka se psychicky zhroutila poté, co zjistila že ji pan učitel nechá ze slovenštiny propadnou, aniž by využil šanci, kterou sama nabídla. Pak nezbývá než pomsta.

FrantaSvacina ( 6. června 2018 16:07 )

Je to těžký, vy ženské se taky umíte mstít. Měla by být omezená doba, třeba do roka a do dne ho lze udat a ne po 20 letech, to co se děje v Americe je cvokárna.

FrantaSvacina ( 6. června 2018 16:04 )

... a hrozila mu výpověď z důvodu psychického nátlaku na žačky,“ dodal ředitel školy. Pan ředitel bude mít nyní problémy, proč jen hrozil a nedal..věděl o tom, pohrozil, no to si vzal ten supr učitel teda k srdci, chudáci holky, taková opice se do nich rvala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání