Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

S 20 turisty se na Hluboké zřítilo schodiště! Místo fotky polámané nohy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, hra - 
7. května 2018
12:24

Přibližně se dvěma desítkami zahraničních turistů se zřítilo schodiště v restauraci na Českobudějovicku. Nehoda se stala v pátek pozdě odpoledne. Šest turistů skončilo v nemocnici, tři z nich byli těžce zraněni, jednoho z nich museli lékaři operovat. Schodiště se zřítilo, když se na něm skupina chtěla fotografovat.

Podle mluvčí českobudějovické nemocnice Ivy Novákové museli lékaři jednoho ze zraněných operovat. "Zranění měli zlomeninu bérce, zlomeninu kotníku, zlomeninu lopatky a zlomeninu paty," uvedla. Dodala, že dva zranění byli z nemocnice propuštěni a další čtyři převezeni k dalšímu ošetření ve své zemi.

Podle našich informací došlo k nehodě v restauraci v golfovém rezortu u zámku Hluboká. Skupinku měly tvořit ženy z Rakouska a po zřícení schodiště spadly ze zhruba dvoumetrové výšky.

Bajcura uvedl, že policie prověřuje, zda se nešťastnou událost nezpůsobil špatný stav schodiště, za což zodpovídá majitel nebo provozovatel objektu. "Případ vyšetřujeme jako podezření těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti," řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

jaramila ( 7. května 2018 13:04 )

Po zříceném mostě přijde na řadu oprava všech eskalátorů... :-/

Nezadat ( 7. května 2018 12:42 )

Doufám,že ze středního východu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání