Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zvrat v případu nehody, při níž zemřely dvě děti: Řidič byl opilý! Kvůli obavám z útěku je ve vazbě

Autor: ČTK ljš - 
3. dubna 2018
13:47

Spekulace se potvrdily! Kvůli tragické nehodě v Olomouci, při které zemřely dvě děti, byl jeden z řidičů (38) obviněn z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž je stíhán vazebně a hrozí mu až deset let vězení.

"Nehodu si převzali kriminalisté územního odboru Olomouc, kteří zahájili trestní stíhání řidiče osobního vozidla, jakožto obviněného z trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní stíhání obviněného je vedeno vazebně," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Za mřížemi skončil kvůli obavám z útěku.

O tom, že byl jeden z řidičů při nehodě pravděpodobně opilý, nebo pod vlivem drog, se spekulovalo už od počátku. V úterý policie potvrdila, že na vině byl alkohol. "Orientační dechová zkouška byla u obviněného řidiče pozitivní," uvedla policejní mluvčí.

Kriminalisté na objasnění této tragické nehody podle policejní mluvčí nadále pracují. Bližší informace zatím nechce policie sdělovat. "K objasnění příčin a okolností nehody a jejího průběhu bude vyžádán znalecký posudek z oboru silniční dopravy, jehož vypracování může trvat v řádu několika týdnů či měsíců," dodala Urbánková.

Podle žalobce, který je s případem obeznámen, byl muž umístěn do vazby kvůli obavě z pokračování trestné činnosti a také kvůli tomu, že by uprchnul nebo se skrýval, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Umístění řidiče po tragické nehodě do vazby je podle něj ojedinělé.

Nehoda se stala ve čtvrtek před 14:00 na silnici z Nových Sadů do Holice, na místě zasahovaly čtyři výjezdové skupiny včetně letecké záchranné služby. Podle policie se srazila dvě osobní auta a dvě dodávky. Na místě bylo zraněno celkem pět lidí. Dvě děti podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Lampy byly na místě resuscitovány, ale bohužel neúspěšně, zemřely na místě. Další tři lidé byli následně po ošetření transportováni na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice.

Další tři lidé byli po ošetření transportováni do olomoucké fakultní nemocnice. Šlo o nezletilého pacienta, ženu a muže středního věku. "Žena byla ošetřena ambulantně a propuštěna do domácí péče, muž byl ještě ve čtvrtek přeložen do Vojenské nemocnice Olomouc. Chlapec byl přijat se zhmožděninami, jemu i jeho matce byla poskytnuta rovněž péče psychologa. Propuštěn do domácí péče byl v sobotu," řekl v úterý mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

schelly ( 3. dubna 2018 22:25 )

Za smrt dvou nevinných dětí, které zahynuly díky kreténskému ožralému řidiči, by měl tento dostat trest smrti!!!

PEUGEOT ( 3. dubna 2018 17:15 )

A co sexuolog Weiss,který zabil dva lidi a nic se neděje??Toto se snad již nedá ani slušně komentovat..!!Podmínka to zřejmě spraví.......

kradu ( 3. dubna 2018 14:59 )

na místě zastřelit

Jan Mates ( 3. dubna 2018 14:47 )

 Arne100,máš pravdu že za komunistů byla demokracie (soudruzí a ing. Paroubek říkají demogracie),mohl jsi se večer zbalit a zajet si jen tak mírnix tírnix do Wídně pro toaleťák či prd@lpapír,pak to švihnout na Passau pro libovej bůček a digitálky,a večer hurá domů.Žádný vostrý v samopalech hochů hraničářů,žádný drakonický prohlídky,žádný zabavování nákupů přesahující přidělenou almužnu,žádne zvaní na STB (s kým jsi se setkal,o čem jste si povídali)...no vžyť co vám konečně budu povídat,vy jste prostě pamětník

arne100 ( 3. dubna 2018 13:39 )

Jaká demokracie ty nějakou vidíš a pokud ano tak patříš k horních 10.000 tunelářů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání