Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zvrat v případu mrtvého přítele kritika Kremlu: Zemřel při zvrácených sexuálních hrách?

21. března 2018
09:07

Nikolaj Gluškov (†68) byl blízký spolupracovník ruského magnáta Borise Berezovského. Minulé pondělí byl nalezen mrtvý ve svém bytě v Londýně. Podle vyšetřování byl uškrcen. Podle webu Metro.uk strávil ruský byznysmen poslední noc se svým dvacetiletým přítelem Denisem.

Gluškov byl v devadesátých letech ve vedení největší ruské státní letecké společnosti Aeroflot a byl blízkým spolupracovníkem Berezovského, ruského miliardáře a kritika Kremlu. Berezovskij zemřel záhadně už před pěti lety. Oba muži si údajně vytunelováním společnosti přišli na stamiliony dolarů, proto byl Gluškov obviněn z praní špinavých peněz. Po pěti letech v ruském vězení dostal britský azyl.

Sebevražda, nebo vražda?

Gluškov žil v domě v části jižního Londýna, New Malden. Policie nařídila soudní pitvu, která prokázala, že byl ruský podnikatel zřejmě uškrcen. Podle vyšetřovatelů se však někdo snažil zamaskovat vraždu tak, aby celá událost vypadala jako sebevražda.

Dalším zajímavým poznatkem Scotland Yardu je i zjištění, že nebyly nalezeny žádné známky násilného vstupu do domu. Mrtvý Gluškov svého vraha zřejmě znal.

Zvláštní známost

Kamarád zabitého Rusa prozradil: „Žil sám, ovšem udržoval vztah s milencem, který u něho často spával. Myslím, že tam byl i tu noc. Příliš mnoho o něm nevím, jen že byl o mnoho mladší, jeho jméno je Denis a je z Ruska. Podle všeho tělo měl najít on spolu s jeho dcerou Natálií.“

Oba již byli vyslýcháni. Výsledek zatím není známý. „Myslím si, že mohl zemřít i během zvrácené sexuální hry. Ačkoliv totiž měl manželku a děti, později přiznal, že je homosexuál,“ doplnil pro deník Daily Mail blízký zdroj.

Policii dává případ zabrat

Kromě toho, že byl Gluškov v těžké finanční situaci, čelil i žalobě kvůli zpronevěře. Během následujících týdnů měl proběhnout soud, který měl určit, jestli bude muset uhradit škodu ve výši 87 milionů liber.

Velitel případu Clarke Jarrett, který vede vyšetřování vraždy, řekl:  „Chtěl bych poděkovat veřejnosti za jejich tipy a odpovědi na naše otázky. K současnému dni máme čtyři sta podnětu k přezkoumání. Další informace zveřejníme brzy.“

Antonin Blaha ( 21. března 2018 17:04 )

 Ti homosexualni jedinci jsou jeste divnejsi nez jsme mysleli,ze?😂

jana999 ( 21. března 2018 09:30 )

tak dostal azyl v británii, aby ho rusko nezavřelo za zpronevěru a ted je stíhán za zpronevěru v británii, neměla by se británie rusku omluvit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání