Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z vězení rovnou na dovolenou! Juřenu, který úmyslně přejel mladíka (†20), předčasně propustili

Autor: ljš - 
10. března 2018
20:24

Nástup do vězení „oslavoval“ zabijačkou, propuštění dovolenou! Soud po šesti letech propustil z vězení Jakuba Juřenu (28), který před osmi lety na parkovišti v Uherském Hradišti svým autem zabil dvacetiletého Petra H. (†20).

Juřena si měl za zabití svého známého odsedět osm a půl roku a ven se měl dostat až v roce 2020. Televizi Prima se ale podařilo zjistit, že už je čtrnáct dní na svobodě.

Doma se ale příliš neohřál. Příbuzní Krimi zprávám potvrdili, že vyrazil do ciziny. „Dneska mi sousedka psala, že je ve Vietnamu na dovolené,“ uvedla jedna z místních.

Maminku zemřelého chlapce propuštění Juřeny zaskočilo. „Nic na to neříkám. Dostal trest osm a půl, šest si odseděl, dva a půl dostal. Určitě má nějakou velikou podmínku, tak snad nic neprovede,“ řekla. Trest jí ale dostatečný nepřipadá, také proto, že se Juřena rodině nikdy neomluvil, pouze jeho matka.

Tragédie se odehrála v červenci 2010 u supermarketu Kaufland. Podle soudu Juřena Petra H. přejel ve svém Volkswagenu Touareg úmyslně a nikoli omylem, jak se snažil tvrdit.

agfor ( 11. března 2018 11:51 )

Tak on si jel na dovolenou ? A má Zákoníkem práce předepsné odpracované šichty ? Nebo se do práce započítává i válení se v cele ? Proto tam cikáni jsou pečení vaření.

vihor ( 11. března 2018 01:02 )

Tak když jsou v Česku za násilné trestné činy tak směšné tresty... Někoho brutálně zavraždit přejetím autem a jít za to jen na šest let do hotelu, teda pardon do vězení, to je možné asi jenom v Česku. Oběť přišla o všechno, včetně své budoucnosti a dětí, pachatel si před nástupem do vězení ještě uspořádá zabíjačku. A je z toho vysmátý, protože ví, že ho čeká jen příjemný pobyt all inclusive, teda pardon náprava jeho začlenění do společnosti. Pachatelé úmyslných násilných trestných činů by měli dostávat těžké nucené práce, protože svým jednáním přišli o lidská práva. Jenže tady si ještě stěžují na nevyváženou stravu, pokud to přímo neuhrají na oběť justičního omylu, protože si policejní technici při zajišťování stop nenasadili nové rukavice, takže důkazy označní soud za neprůkazné a in dubio pro reo, tedy v pochybnostech ve prospěch obžalovaného.

pruxras ( 10. března 2018 23:35 )

Zeman se přimluvil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání