Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pár ve Zlíně okrádal malé děti: Přišli si na desítky korun, přesto jim hrozí tvrdé tresty

Pár ve Zlíně okrádal malé děti: Přišli si na desítky korun, přesto jim hrozí tvrdé tresty. (Ilustrační foto)
Pár ve Zlíně okrádal malé děti: Přišli si na desítky korun, přesto jim hrozí tvrdé tresty. (Ilustrační foto)  (Autor: e-mostecko.cz)
Autor: ČTK - 
9. března 2018
10:41

Zlínská policie obvinila muže a ženu, kteří podle kriminalistů společně okradli dva nezletilé chlapce. Přestože škoda činí jen několik desítek korun, dvojici hrozí v případě uznání viny vězení. V případě osmadvacetiletého recidivisty až na tři roky, u osmnáctileté ženy až na dva roky.

Prvního z chlapců okradla dvojice na konci února v Otrokovicích poté, co s ním společně vystoupila z autobusu. „Obestoupili ho a požadovali po něm peníze. Chlapec se podíval do peněženky, v tu chvíli mu peníze z peněženky vzali a odešli,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dítě se se svým zážitkem následně doma svěřilo rodičům, kteří vše oznámili strážníkům. I s pomocí chlapce následně zloděje vypátrali v jednom z otrokovických nákupních středisek. Policisté muže se ženou převezli do cely a o den později je obvinili z krádeže.

Přesto dvojice podle Kozumplíkové v trestné činnosti pokračovala. „Pár dní nato, začátkem března, svůj čin zopakovali na jiném nezletilém chlapci, tentokrát ve Zlíně. Chlapec stál o půl druhé odpoledne na zastávce městské hromadné dopravy, oba obvinění k němu přistoupili a opět žádali peníze. Opakoval se podobný scénář jako v prvním případě,“ uvedla mluvčí.

V minulosti osmkrát trestaný muž, který je nyní v podmínce, poté skončil ve vazbě. Mladá, dosud netrestaná, žena je vyšetřována na svobodě. Policisté navíc prověřují další dvě krádeže, při nichž stejná dvojice s největší pravděpodobností okradla lidi se zdravotním postižením.

salto ( 10. března 2018 18:58 )

A není to náhodou jenom ilustrační foto?

Antonin Blaha ( 9. března 2018 10:58 )

 Zase asi chlapec z Tahiti ze je tak hezky opaleny,pak proc je lidi nemaji radi ze?😁

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání