Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zaplať, nebo jdi mýt záchody! V Terezině kriminálu bují úplatkářství!

Autor: ljš - 
3. února 2018
17:30

Bídné jídlo a otřesné podmínky nejsou jediným příkořím, které musí Tereza H. v pákistánské věznici Kot Lakhpat snášet. Pokud křehká blondýnka nechce denně drhnout záchody, nezbývá jí podle bývalých vězeňkyň nic jiného než uplácet bachaře.

Podle studie zpracované na základě výpovědí propuštěných kriminálnic mají odsouzené, kterým se v láhaurské věznici podaří dostat mezi elitu, většinou přes den volný pogram. Po snídani se mohou mezi jednotlivými odděleními volně pohybovat a bavit se s ostatními.

Pokud ale upadnou u bachařů z jakéhokoli důvodu v nemilost, čekají je nepříjemné úkoly. Některé vězeňkyně pak musí místo volna umývat záchody nebo drhnout podlahy po celé věznici.  

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

 Šikanovány jsou údajně především nemajetné trestankyně. Podle jedné z propuštěných totiž v kriminále silně bují korupce. "Kdo není schopen zaplatit úplatek zvaný "mahinabharo" ve výši asi devět amerických dolarů (asi 180 korun), dostane většinou ty nejodpornější práce," tvrdí žena.

Zda má možnost se vykoupit i zadržená Češka, není zřejmé. Zatím se ví pouze to, že od české ambasády dostala balíček základních potřeb, ten s největší pravděpodobností žádný finanční obnos neobsahoval. Studie ale uvádí, že ženy zapletené do organizovaného zločinu, jako je prostituce a pašování drog, se většinou těší finanční podpoře z venku a mají také lepší právníky, přes které jim gangy posílají peníze.

Otázkou však je, zda je to i Terezin případ. Vše může záviset na tom, zda svou výpovědí potopila jen malé ryby, nebo se díky ní policie dostane i na šéfy celého gangu.

Video  Drsný výslech Terezy (21), která pašovala 9 kilo heroinu: Ježiš, on mě zabije, naříkala blondýnka  - youtube.com
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání