Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chlapce (14) v Bedřichově srazil běžkař a ujel: Zraněnému dítěti nepomohl, pátrá po něm policie

Chlapce (14) v Bedřichově srazil běžkař a ujel: Zraněnému dítěti nepomohl, pátrá po něm policie. (Ilustrační foto)
Chlapce (14) v Bedřichově srazil běžkař a ujel: Zraněnému dítěti nepomohl, pátrá po něm policie. (Ilustrační foto)  (Autor: Horská služba)
Autor: ČTK - 
29. ledna 2018
17:38

Policie prošetřuje srážku čtrnáctiletého chlapce s neznámým běžkařem v Jizerských horách nedaleko Bedřichova na Jablonecku. Muž po střetu na lyžařské magistrále odjel, aniž se zajímal o zdravotní stav zraněného chlapce. Policie po muži pátrá a žádá o pomoc i veřejnost.

„Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Chlapec se s neznámým běžkařem, který jel v opačném směru, střetl za tmy ve čtvrtek 25. ledna kolem 19:45. Srazili se přibližně 100 metrů za Gregorovým křížem ve směru na Hřebínek. „Zraněného chlapce jeho otec následně odvezl na ošetření do liberecké nemocnice, přičemž charakter zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření,“ uvedla Sochorová.

Totožnost druhého běžkaře policie zjišťuje. O pomoc žádá i veřejnost. Informace policie přijme na bezplatné lince 158 nebo na čísle 974 480 700, jež patří Obvodnímu oddělení Jablonec nad Nisou – Mšeno. Policie uvítá, pokud se běžkař přihlásí sám. Mělo by jít o muže ve věku zřejmě kolem 30 let, přibližně 170 centimetrů vysokého. Na sobě měl při srážce černé oblečení a zelenou kuklu na hlavě.

panbuch ( 29. ledna 2018 18:45 )

...společnost stále dokola řeší prezidentské volby, stovky více či méně přínosných komentářů, ale to co by nás mělo trápit mnohem více, je i tento případ - neodpovědnost, nemorálnost a svinstvo - stejně jako jiné případy, kdy je třeba v tramvaji napadena žena, a nikdo ji z okolosedících nepřijde na pomoc, kdy někde někdo díky cukrovce padne na zem, a spoluobčané ho překračují - to je náš problém nevšímavost, neochota věci řešit - stav naší společnosti je problém, ne to kdo je zrovna prezident....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání