Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dahlgrenovo tělo v Česku zpopelnili! Rodiče čekají na dopis na rozloučenou

Autor: lm, jn - 
22. ledna 2018
19:49

Tělo Američana Kevina Dahlgrena (†25), který spáchal sebevraždu ve valdické věznici, bylo zpopelněno. O transport urny k rodičům se postará americké velvyslanectví. Ti stále neviděli dopis na rozloučenou, který po sobě odsouzený vrah zanechal. 

Kevin Dahlgren se ve čtvrtek 11. ledna oběsil ve Valdicích na Jičínsku, kde si odpykával doživotní trest za vraždu čtyř svých příbuzných z Brna. Tělo bylo následně zpopelněno a americká ambasáda se postará o dopravení urny rodičům.

Dahlgrenova rodina se k případu dále nechce vyjadřovat. Rodiče ještě neviděli dopis na rozloučenou, který Dahlgren před smrtí napsal. A písemnost patrně ještě dlouho neuvidí, protože dopis je součástí spisu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která sebevraždu prověřuje. 

Video  Dahlgren u soudu  - Václav Lang, Blesk TV
Video se připravuje ...

„GIBS po prvotním šetření zahájila úkony trestního řízení, a to ve věci podezření z trestného činu porušení povinnosti dozorčí nebo jiné služby u příslušníků vězeňské služby,“ sdělil Blesku mluvčí inspekce Ivo Mitáček.

Američana, který byl psychicky labilní, měli dozorci údajně kontrolovat v jeho cele, v níž pobýval sám, výrazně častěji než jiné vězně. Otázkou zůstává, jak to bylo v osudný den. Dahlgren byl odsouzen na doživotí za čtyřnásobnou vraždu svých příbuzných, kterou spáchal v květnu 2013 v Brně.

Podle důvěryhodného zdroje Práva seznámeného s případem zřejmě tehdy nebylo vše tak, jak má být, respektive kontroly nebyly ono odpoledne tak časté, jak si situace vyžadovala.

Video  Kevin Dahlgren odchází po vynesení doživotí ze soudní síně.  - Foto Blesk - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Brnooo ( 23. ledna 2018 01:49 )

Tělo Američana ... který spáchal sebevraždu v brněnské věznici, bylo zpopelněno. Kevin Dahlgren se ve čtvrtek 11. ledna oběsil ve Valdicích na Jičínsku.... ???

pupak ( 23. ledna 2018 01:17 )

Měli hodit zdechlinu té zrůdy prasatům

ivoadIIer ( 23. ledna 2018 01:16 )

Už ho nemusíme živit.

majka60 ( 22. ledna 2018 20:23 )

Na konec potrestají dozorce, že vraha neuhlídali a on spáchal sebevraždu. Takové vrahounské zrůdy nemají právo na život...tečka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání