Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chtěl zlikvidovat moji matku kvůli bytu: Hororová zpověď týrané expřítelkyně údajného vraha sběratele Evžena

Autor: aba - 
22. listopadu 2017
09:32

Zuzana Štéforvá (31) z Prahy strávila dva a půl roku ve vztahu s Jaroslavem J. (29), mužem, kterého policie spolu s jeho partnerkou Petrou podezřívá z vraždy sběratele Evžena B. (†50). Ve vztahu ji zakazoval přátele, bil ji a prý se chtěl dokonce zbavit Zuzaniny matky. I přes všechny zkušenosti s ním ale byla v šoku z toho, že mohl i zabíjet.

Zuzana se s Jaroslavem poznala přes seznamku. Nejprve se zdál milý a ohleduplný, pak ale přišla na to, že je velice výbušný a mívá „zatmění“. „Psal hezké zprávy a prvních pár měsíců byl hodný. Myslela jsem si, že je upřímný. Byla to ale lež,“ vzpomíná teď Zuzana na jejich vztah.

Po nějakém čase začal žárlit. Na Zuzaniny kamarády i na její rodinu. Donutil ji smazat si Facebook, aby si nemohla psát s kamarády, musela se zbavit veškerých kontaktů a nakonec ji i zbil. To prý udělal několikrát. Měla jsem modřiny, kolikrát mi tekla krev z nosu, z úst. Bil mě pěstmi, fackoval, jednou mě zmlátil tak, že jsem spadla hlavou na vanu.“ Ve chvílích vzteku prý Jaroslav nereagoval a byl nepříčetný. Když se vyřádil, začal se omlouvat.

Zuzce zakázal i stýkat se s vlastní rodinou. Vysvětloval to tím, že mu její matka nasedí. „Přitom naznačoval, že by bylo dobré bydlet v jejím bytě v Praze a že by se jí mohl zbavit. Tenkrát jsem to brala jako hloupé řeči. Teď jsem teprve pochopila, čeho je doopravdy schopný, až mě z toho mrazí.“ Odejít od něj jí bránil strach. Jaroslav ji vydíral a týral jak fyzicky, tak psychicky.

Jejich vztah skončil až ve chvíli, kdy Jaroslav sám Zuzanu opustil kvůli své aktuální partnerce Petře. S tou je podezřelý ze zabití sběratele Evžena B. a pokusu o vraždu dalšího muže (30). Pražského sběratele měl pár vylákat na Jičínsko na přelomu července a srpna pod záminkou obchodu. V autě ho měli zastřelit a sebrat desítky tisíc korun. Podle policie měla střílet žena a Jaroslav řídil.

Zuzana je teď ráda, že se ze spárů tyrana dostala včas. „Úplně jsem se zhrozila, co se mohlo stát mně a mým blízkým.“ Rozchod s ním pro ni byl životním vysvobozením.

Video: Sběratele mincí Evžena zastřelil manželský pár: Šlo jim o peníze

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání