Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina na cestě kolem světa se ztratila v Brazílii: Jejich loď unesli piráti!

Autor: lm - 
2. listopadu 2017
18:45

Brazilská policie zoufale pátrá po čtyřčlenné rodině, která se ztratila při únosu trajektu piráty. Manželé a jejich dvě dcery (7 a 3) byli naposledy viděni v neděli. Podle nepotvrzených informací rodina skočila při útěku před piráty do řeky Amazonky.

Čtyřčlenná rodina z Ameriky cestovala po Brazílii v obytném voze. Adam Hearteau (39) s manželkou Emily (37) a dcerami Colette (7) a Sierrou (3) o víkendu pluli na trajektu po řece Amazonce, když jejich loď v neděli kolem sedmé večer místního času přepadli po zuby ozbrojení piráti. Rodina během únosu záhadně zmizela.

Piráti drželi posádku i pasažéry na lodi jako rukojmí několik dlouhých hodin. Podle nepotvrzených informací měli piráti ženu znásilnit a rodina pak při útěku skočila do řeky. Zbylé pasažéry pak okradli a utekli do pralesa.

Policistům se podařilo najít obytný vůz Američanů, ale po rodině není ani stopy.  „Urgentně po nich pátráme a pořád doufáme, že jim pomohl někdo z místních v okolních vesnicích. Zatím jsou ale nezvěstní,“ prohlásil policejní mluvčí. Zatím se nepodařilo identifikovat a dopadnout ani piráty.

Rodina pocházející z americké Kalifornie se v roce 2012 vydala na roční cestu kolem světa, po 12 měsících se ale rozhodli cestovat dále. Na internetu mají velkou fanouškovskou základnu a jejich Instagram sleduje přes 110 tisíc lidí.

Video: Tiskovka k případu zmizení Míši Muzikářové

 

rka Niki ( 2. listopadu 2017 19:58 )

 Všude už dávno píší, že je našli živé, Blesk je trochu pozadu, ale hlavně, že jsou vpořádku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání