Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Slovenské „orlické vraždy“: Mrtvola zabetonovaná v sudu stále nemá jméno

Autor: bop - 
29. října 2017
15:21

Slovenskem hýbe případ podobný orlickým vraždám. Z Malého Dunaje vytáhli dvě mrtvá těla. Jedno z nich se stále ještě nepodařilo identifikovat. Kdo byl muž zabetonovaný v sudu?

První děsivý nález přišel už v únoru, ani po dlouhých měsících se však nepodařilo zjistit klíčové informace. Všechno odstartoval kamarádský výlet na ryby. Partě mužů se neustále o něco ve vodě trhal vlasec... „Prostě jim to už nedalo a teď, jak klesla voda, asi po půl roce, tak viděli, že tam něco je. Vlastně to hned začali vytahovat z vody. Vytáhli nejdřív ten trezor a další kluk, co pomáhal, potom skočil do vody a zjistil, že tam ještě něco je. Tak druhý den vytáhli k břehu i ten sud a dál to neřešili,“ popsal svědek slovenskému serveru noviny.sk.

Muži ze sudu hned na místě sundali víko, když ale zjistili, že je vylitý betonem, nechali ho být. Pět dní na to už byla lokalita plná policistů a vyšetřovatelů. „V trestné věci probíhá vyšetřování, přičemž se doposud nepodařilo identifikovat ostatky osoby mužského pohlaví,“ uvedl Martin Wäldl, mluvčí Prezídia PZ SR.

Získávání vzorků nebylo jednoduché. Zpočátku vyšetřování se nevylučovala ani možnost, že by tělo v sudu leželo už dvacet let. Nakonec se podařilo čas úmrtí o trochu více specifikovat. „V trestné věci nebyl dosud vyšetřovateli doručen znalecký posudek z Ústavu soudního lékařství ohledně času úmrtí. Orientační čas smrti byl znalcem stanovený dva měsíce od nálezu na maximálně rok až dva roky,“ řekl Wäldl.

Jako by to nestačilo, o pouhé dva týdny později se podobný nález opakoval. Na tom samém místě policisté spolu s hasiči vytáhli z vody mužské tělo bez života. Spolu s ním se našly také doklady a další osobní věci, které zřejmě souvisely s ilegální činností. Okamžitě pochopitelně vyvstaly otázky, jestli spolu mrtvoly nějak souvisí.

„Totožnost mrtvého muže policisté zjistili. Jednalo se o dvaapadesátiletého Bratislavana,“ sdělila Lucia Mihalíková, mluvčí KR PZ BA. V tomto případě bylo prozatím trestné stíhání kvůli vraždě zastaveno. Víc mluvčí sdělit odmítla. Ani spojitost mezi nálezy se dosud neprokázala.

Třebaže druhé mrtvé tělo už má jméno, totožnost muže ze sudu se stále zjistit nepodařilo. Policie se proto obrací i na veřejnost. Muž, který byl pravděpodobně zavražděn, byl přibližně 161 cm vysoký a bylo mu zhruba 20 až 30 let. Nejspíš měl krátké černé vlasy, černé obočí a strniště na tváři. Zuby měl zdravé, jen s jednou plombou vlevo nahoře. V případě, že znáte jakékoli informace o případu, neváhejte kontaktovat slovenskou policii.

VIDEO: Česko pobouřila vražda čtrnáctileté školačky. Policie na záběrech provádí v Doubici rekonstrukci vraždy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání