Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pořezaná dívka (17) skočila z útesu kvůli Modré velrybě: Vyhrožovali jí, že zabijí její matku

Indická dívka (17) si do ruky vyřezala velrybu. Pak se chtěla zabít skokem z útesu.
Indická dívka (17) si do ruky vyřezala velrybu. Pak se chtěla zabít skokem z útesu.  (Autor: Policie Džódpur)
Autor: shp - 
6. září 2017
22:47

Nebohá sedmnáctiletá dívka z indického Džódpuru se zapletla do nechvalně proslulé sebevražedné hry Modrá velryba. Jelikož se blížila k jejímu završení, rozkázal jí kurátor, aby se zabila. Aby ji donutil k tomu, aby si sama vzala život, vyhrožoval jí, že zabije její matku. Dívka proto skočila z útesu.

Rodiče mladé Indky nahlásili v pondělí, že je pohřešovaná poté, co se nevrátila z nákupu. Dívka nebyla nikde k nalezení. Kolem půlnoci ji spatřil správce místního parku u jezera. „Plakala. Uvědomil jsem si, že chce skočit do jezera,“ řekl svědek Om Prakash televizi NDTV.

Běžel jsem za ní a snažil se ji zastavit. Začal jsem na ni mluvit a zeptal se, co se děje. Ona odpověděla: ‚Moje matka zemře.‘ Řekla, že už se její hra blíží ke konci, a když nesplní svůj úkol, její matka zemře,“ dodal. Pokus o sebevraždu jí muž nevymluvil. Dívka opravdu v zoufalství skočila z útesu.

Dopad do vody ji naštěstí nezabil. Policisté navíc na místo dorazili právě v okamžiku, kdy do ní skočila. Během pár chvil se jim ji podařilo zachránit. Když ji dostali na břeh, zjistili, že má na ruce vyřezanou velrybu, což je jedním z brutálních úkolů, které má soutěžící za úkol.

Modrá velryba je sebevražedná hra původem z Ruska. Účastník v ní má za úkol splnit 50 nejrůznějších úkolů od tzv. kurátora včetně sebepoškozování. Posledním je sebevražda. V souvislosti s Modrou velrybou je spojováno až 150 úmrtí dětí a mladých lidí po celém světě včetně Česka.

Informace o Modré velrybě:

Video  Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání