Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kajínek má na krku další trestní oznámení: Pokoš ho viní z rasismu!

Autor: lm - 
1. září 2017
20:28

Nedávno propuštěný Jiří Kajínek (56) nemá na krku jen jedno, ale hned dvě trestní oznámení. Korunní svědek z jeho případu Vojtěch Pokoš ho žene k soudu za pomluvu a rasismus! V případě odsouzení by Kajínek skončil ve vězení opět na doživotí.

Spor mezi Kajínkem a Pokošem se vyostřuje. Právě Vojtěch Pokoš, který jako jediný přežil osudnou střelbu u plzeňské věznice Bory, proti Kajínkovi později vypovídal a ten i na základě jeho svědectví dostal za dvojnásobnou vraždu doživotí. Kajínek po propuštění z věznice nazval Pokoše lhářem a obvinil ho, že si vše vymyslel, aby sám unikl kriminálu.

„Vojtěch Pokoš řekne svojí mamince, že stříleli policajti, a Vojtěch Pokoš, který je stíhaný za loupež, nejde do vazby a už byl předtím trestaný a je na svobodě od toho května až do prosince toho roku, tam je ten základní problém,“ rozpovídal se Kajínek v rozhovoru pro FTV Prima a uvedl také, že Pokoš před 23 lety odmítl osobní setkání i detektor lži. „Dostal jsem za všechny ty dlouhé roky mnoho nabídek na Pokošovu likvidaci, na které jsem vždy odpověděl, že jsem nikdy nikoho nezabil a Pokoš musí žít, aby mohl říci pravdu. Zatím stále lže,“ uvedl také Kajínek. Toto obvinění se ale korunnímu svědkovi vůbec nelíbilo.

Pokoš na Kajínka podal hned dvě trestní oznámení. V jednom říká, že ho Kajínek obviňuje z křivého svědectví a to je podle něj pomluva, která mu škodí na cti. „Tady se domníváme, že se pak Kajínek dopustil trestného činu pomluvy, a to je také předmětem šetření té policie,“ vysvětlil televizi zástupce Vojtěcha Pokoše Phillip Janýr.

Druhé trestní oznámení se pak týká rasového trestného činu, kterého se měl Kajínek dopustit, když o Pokošovi mluvil v televizi (záznam najdete níže). „Pan Kajínek se opakovaně vyjadřuje negativně na adresu Romů. Celý ten případ je vlastně tím řekněme nasáklý,“ dodal zástupce. Kajínek se zatím k případu nechce vyjadřovat, protože doposud neobdržel žádné vyjádření od policie.

mwss ( 26. prosince 2017 21:52 )

PAN KAJÍNEK JE U NÁS BRŃÁKU UZNÁVANÉ BOREC A NEJAKE MORGOŠ NAFACHČENKO JENOM POVL KTERE SI HRAJE NA CHUDAKA VON TO TAKY JE PĚKNÉ MORGO***

( 3. září 2017 23:11 )

 A co takhle už nechat Kájínka byt?! Neříkám ze byl úplně bez viny ale odseděl si co měl!!! To že jsou z něho lidi posraný protože všichni vědí jak to bylo je věc druhá. Osobně si myslím, že Kájinka ale tyhle frašky nezajímají!!!

rockyshowman ( 2. září 2017 12:38 )

Z jakých peněz ten Pokoš žije. Kdo mu radí, bere podporu a žije v Rakousku? Co tam vykonává za práci ? Trochu divné, že pane Kl. Nemám obavu, pokud vyšetřování zůstane objektivní, nemůže se nic Kájínkoví stát. V prostřeno byla romka, nebo cigána, která tvrdila , že jsou romové jiní....., a proto je cigánka takže nevím. Nějak tomu nerozumím!!! Jí se nic nestalo a dle většiny obyvatel naší ČR je to nesmysl, tvrdit, že Kájínek je rasista. Já bych se zaměřil, na toho týpka, který žije v Rakousích, kde na to bere. Nebo tam Eura rostou na stromě, nebo dostává dotace ? Pane Klíma- vy vše víte tak jak to vlastně je ?

vaclav ( 2. září 2017 07:53 )

Pokoši,Pokoši.Z tebe mluví,ne mluví ale přímo řve strach.Máš strach,co?Ani se nedivím a policajti v Plzni taky.Ale věřím že na tyhle existence Kájínek kašle z vysoka.

akko ( 2. září 2017 06:46 )

Vysli jsme z restaurace v Mlade Boleslavi´a cikani na nas kriceli "Svine bily"...Chodil jsem v MB do skoly a zajeli jsme tam zavzpominat si...Ziju 30let mimo CR a tak jsem se do MB po 40ti letech moc tesil...Nedivim se,ze jsou cikani tak "oblibeni"...odjizdel jsem tak trochu rozcarovan... Pokose neznam,ale i tak ho nemam rad...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání