Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Na policisty v ghettu na Teplicku zaútočilo přes 50 lidí: Chtěli jen vidět občanku opilce

Na městské strážníky v ghettu na Teplicku zaútočilo přes 50 lidí: Chtěli jen vidět občanku opilce (ilustrační foto).
Na městské strážníky v ghettu na Teplicku zaútočilo přes 50 lidí: Chtěli jen vidět občanku opilce (ilustrační foto).  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: dce - 
31. srpna 2017
11:39

Ne zrovna příjemný pátek prožili minulý týden městští policisté v Krupce na Teplicku. V jednom z místních romských ghett na ně kvůli rutinní kontrole zaútočilo více jako 50 místních!

Rušno bylo v pátek odpoledne na jednom z nechvalně známých sídlišť v Krupce na Teplicku. Místní si užívali nezávaznou zábavu, jeden z nich ale zaujal pozornost projíždějící hlídky městské policie. Po chodníku se podle deníku MF Dnes potácel zjevně opilý. Trojice strážníků ho chtěla legitimovat, to ale ještě netušili, co je čeká.

„Muž jim měl vyhrožovat násilím, v průběhu řešení situace navíc surově nakopl psa volně pobíhajícího kolem. Když se trojice strážníků snažila agresivního muže zadržet, srotilo se na místě několik desítek lidí, kteří jim měli znemožnit dokončit služební zákrok,“ uvedl mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Na strážníky se v tu chvíli sesypalo před 50 místních. Na pomoc tak musela dorazit státní policie, po jejímž příjezdu se skupina útočníků rozutekla. „Strážníci měli být v průběhu zákroku ze strany skupiny přítomných osob napadáni verbálními útoky a strkáním,“ dodal Vítek.

Opilec, kvůli kterému k celému pozdvižení došlo, mezitím utekl. Jedinou zraněnou měla být nezletilá dívka, která se během incidentu připletla do skupiny. „Bližší okolnosti, za jakých k jejímu zranění došlo a kdo je způsobil, jsou předmětem dalšího prověřování,“ vysvětlil Vítek. Dívku měl podle MF Dnes udeřit omylem jeden ze strážníků, když vytahoval obušek.

Strážníci nyní vyhodnocují záběry z kamer v okolí, aby mohli identifikovat viníky. „Prověřují podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě,“ řekl Vítek. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání